Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Putin İngilizceyi söktü!..

Putin İngilizceyi söktü!..
 

Sizinle kişisel gelişim ve zaman kullanımı için örnek teşkil edecek bir gerçek bir yaşam hikâyesini paylaşmak istiyorum. Birçok kişi mutlaka yazılı ve görsel basında haberlerde izlemiştir. Ben yine de etkileyici ve önemli bulduğum için haberi burada siz blog dostlarıyla paylaşmak istedim.

Benim gibi sıradan insanların bile zaman darlığından şikâyet ettiği ve kırk yaşlarında olanların bile yeni şeyler öğrenmek için “artık bizden geçti” dediği örneklere inat “Rusya lideri Putin İngilizceyi öğrendi” haberi ilginç olsa gerek…

İşte o haber:
Putin başa geldiğinde 47 yaşındaydı.

Bilgisayar ve internet kullanıyordu ve yabancı dil biliyordu. 80’lerin ortalarından 1990’ın başına kadar, 4.5 yıl Doğu Almanya’nın Dresden kentinde görev yapmış, mükemmel derecede Almanca öğrenmişti. Ama Putin, Devlet Başkanı olduktan kısa süre sonra, Almancanın dünya liderleriyle temaslarda fazla işe yaramadığını hissetti. Ve yaşına başına bakmadan ve en önemlisi, işlerinin yoğunluğuna aldırmadan İngilizce öğrenmeye başladı.

Zaman sorunu nedeniyle İngilizce dersleri yavaş gidiyordu. Ama Putin vazgeçmiyordu. Sonunda ABD lideri Bush’la bir görüşmesinde uzun süre tercüman olmadan “havadan sudan” konuşmayı başarmıştı.

Dersler ve ev ödevleri hızlandı. Putin artık dünya liderleriyle görüşmelerinde, basit cümlelerle de olsa, İngilizce konuşabiliyordu.

Rusya’nın 2014 Kış Olimpiyatları’na evsahibi olabilmesi için bizzat çok çaba sarf etti. Putin, Guatemala’ya giderek pek çoklarına göre, Rusya’nın 4 oy farkla kazanmasının sırrı olan o mükemmel konuşmasını yaptı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyelerinin karşısına geçen Putin, çoğu kez kâğıda bakmadan, hiç de fena sayılmayacak bir üslupla uzun bir İngilizce konuşma yaptı.

Büyük beğeni toplayan konuşmanın sonunda Rusya liderinden yeni bir sürpriz geldi. Son cümleler Fransızca olarak ve yine kâğıda bakmadan telaffuz edilince herkes şaşkınlıktan küçük dilini yutmak üzereydi.

Olimpiyatların iki resmi dilini de kullanan Putin, ülkesine zaferi getiren son adımı atarken, dil öğrenmenin yaşı olmadığını da bir kez daha ortaya koyuyordu.

Kaynak: 06/07/2007
http://www.rusya.ru/tur/index/news/print?id=2856

 
Toplam blog
: 53
: 2753
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

Eğitimciyim. Evli ve Hüseyin Kürşat ve Mehmet Çağrı adında iki oğlum var. Bilgisayar ve psikoloji..