Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '15

 
Kategori
İlişkiler
 

Randevu evi sahibi

Randevu evi sahibi
 

Kadın ticareti yapmış birinin, vergi rekortmeni olması ne acı...


Feleğin sillesini yemiş, ateş çemberinden geçmiştir. Fahişeliğin binbir çeşitini bilir randevu evi sahibi.
 
Külhanbeyini alttan alıp, pısırık erkeği ha bire pohpohlar. Ensesi kalına ayrı, orta halliye ayrı muamele eder. Birini diğerine karıştırmaz. Herkese meşrebince davranır randevu evi işleten kadın…
 
Nadiren, ayda yılda bir, belki yarım aylığını bir gecede harcayacak garibana, en kral muameleyi çeker. Sanırsın, 40 yıllık müşterisi!..
 
Kodamanı inek gibi sağar. Yüksek yöneticiye, kitabına göre davranır.
 
Nerdeyse her gün gelen, daimi müşteriyi ailededen sayar, ahbap edinir, arada bir para almaz ki, müdavimi özel hissetsin kendini.
 
Siyasetçiden de portföy edinir, sanatçıdan da. Askeri, polisi, emniyetçisi de vardır; istihbaratçısı avucunun içinde. Yerliye de hizmet eder, yabancıya da. İnsan ayırmaz, evrensel takılır, her para birimiyle barışıktır kadın eti satan. Neticede dünyanın en eski mesleğini icra eder.
 
Irkçı değildir. Ten rengi ayırmaz, milliyetine takılmaz ziyaretçisinin… Parayı veren düdüğü çalar misali, gelen ağasıysa, giden paşasıdır. Misafir ağırlamanın piri; en lezzetli yemeklerin doğal gurmesidir. Dünyanın en hata affetmeyen işlerinden birini icra eder. Dirhemle tartıp adamı, tonlarca ağırlar. Ağırlar ki… Nimetinin harcadığı parada gözü kalmasın.
 
Fettandır. Tam bir cambaz… Binbir hileyi aynı anda çevirir. Para avcılığı kadar, efkar dağıtmakta, Kaşıkla verdiğini, kepçeyle almakta da ilim sahibidir. Kaçırmaz müşteriyi, göze getirmez yediğini…
 
Kızlarını; yağla, balla, börekle besler. Ellerini sıcak sudan soğuk suya değdirmez. Taaa ki, çaptan düşene kadar sermayesi. Taaa ki, iş göremez hale gelinceye dek. Dikkatli, en ekonomik şekilde kullanır kızlarını. Gözü gibi bakar sağlığına sattığı hatunun. Çok akıllıysa, bahşişlerle kazancından da cömerte nasiplendirir çalışanını. Nasiplendirir ki… Herkesin gönlü olsun, durduk yerde maraza çıkmasın.
 
Bizim gibi; işinde, gücünde, mesaisindedir. Hatta, işler aksamasın, milletin keyfi kaçmasın diye, herkesten çok, mümkünse, 365 gün çalışır.
 
Ne de olsa, zor zanaat sahibi! Her kula nasip olmaz karı satmak!
 
Bu dünyada işi iş de… Öte yana Allah kolaylık versin!
 
Ateşlerden ateş beğensin kendine. İşlediği, günahların en büyüğü çünkü. Zina pazarlayan, bedelini kanıyla, canıyla öder. Bazen burada, bazen de öte alemde. Kısmetine hangisi düşerse gari!
 
 
 
Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.
 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..