Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '21

 
Kategori
Tiyatro
 

Rasim Öztekin Veda Etti

Rasim Öztekin'i, bugün restore edilerek 'İstanbul Sinema Müzesi' olarak geçen haftalarda açılmış olan, 1978 yılında Atlas Sinemasının bulunduğu aynı pasajın içindeki 'Orta Oyuncular Tiyatro Sahnesinde Ferhan Şensoy ile birlikte oynamış olduğu 'Şahları da Vururlar' adlı oyununda tanımış, sevmiş ve Fehan Şensoy'la devam eden tüm oyunlarını kaçırmadan izlerdim ta ki Şensoy tek başına oynadığı ve oynamaya devam ettiği klasikleşmiş 'Ferhangi Şeyler' oyunu başlayana kadar.

Kalp krizi sonucu kaybettiğimiz Öztekin, gerçek bir tiyatro emekçisi ve yeri doldurulamayacak bir sanatçı ve geleneksel tiyatro diye tanımladığımız orta oyun İsmail Dümbüllü kavuğunu bir dönem taşıyan önemli tiyatro oyuncularımızdandı.

'80 yılından sonra dünyada ve ülkemizde adım adım geçilen küresel ekonomi modeli ile birlikte sanat ve sanatçılara olan değerler yitirilirken Öztekin ve benzer tiyatro oyuncuları uzun süre boşluklar yaşamaları sonucunda yeni oluşan özel tv kanalları sayesinde dizilere yönelmek zorunda kalarak sanat yapmaya devam etmişler tiyatro sahnesi gibi de olmasa.

Sistem Rasim Öztekin'i cam ekranlarına itmiştir ve başarılarına başarı katarak yaşamını yitirene kadar da toplumun sevgisini kazanarak sürdürmeyi başarmış ender sanatçılarımızdan biriydi. Vefatı tüm toplumu derinden üzmüştür.

Öztekin'in vefatıyla birlikte onun bundan sonra sahnede canlandıracağı karakterler de can bulmadan yitip gitmiştir.

Rasim Öztekin gibi Ferhan Şensoy gibi Adile Naşit gibi Münir Özkul Kemal Sunal gibi değerler yüz yılda bir ve asla bir daha benzerlerinin gelmeyeceği gerçeğiyle, iyi ki bu değerleri tanıyan kuşak olarak kendimi çok şanslı hissetmekteyim.

Güle güle Rasim Öztekin, toprağın bol olsun..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..