Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '07

 
Kategori
Eğitim
 

Razı mısınız.?

Razı mısınız.?
 

Güzel Türkçemiz bu harfleri kaldırır mı?


Büyük Atatürk' ün özene bezene oluşturduğu güzel Alfabe'mize AB'nin yeni harfler ilave için istekleri hem şaşırtıcı ve hem gülünç doğrusu. Q,X,W harfleri Türk alfabesinde yok, ama istiyorlar işte. Kılıfı da hazır, AB ve dünya ile entegrasyonu kolaylaştıracağı iletişim alanında büyük faydalar sağlayacağı öne sürülüyor. Zaten bilgisayarlar, cep telefonları, navigasyon alanında bu donanımlar var; ayrıca dış ticaret, bilim, politika, edebiyat alanlarında da her türlü yazışma, görüşme ve yayınlarda bu harfler kullanılıyor. Yani dünya coğrafyasında İngilizce'nin bir ortak dil olması arzulanıyor.

Ne halleri varsa görsünler diyeceksiniz ama işte bizi rahat bırakmıyorlar. Eh, bizde de herhalde farkındasınız bazı televizyon reklamları artık İngilizce ve fakat Türkçe alt yazılı yayınlanıyor. Bazı aydınlar (!) tartışma programlarında laf arasında İngilizce sözcükler kullanmaya bayılıyor. Hem de Türkçe daha kolay anlaşılabilecek ve tam karşılıkları olduğu halde, sanki başka türlü ifade edilemezmiş gibi farklılık yaratma sevdası ile yapıyorlar bunu.

Peki bu harfler AB'nin zorlaması ve dayatması sonucu alfabemize girerse eğitim hayatımız ne olacak, çocuklarımız bu harfleri nerede kullanacak.? Bu harflerin yer aldığı Türkçe metinler , konular olabilir mi kitaplarda.? Cevabı hayır olduğuna ve Türkçe okuma, yazma, konuşmada bir sorunumuz olmadığına göre burada esas amaçları nedir.?

Amaç entegrasyon ise güzel dilimize ifade ve anlatım zenginliği katan, başta ( Ğ ) ve noktalı harfleririmizi de onlar alsalar ve güzel harflerimizin ilavesiyle, İngilizce yazma ,okuma ve konuşmaya başlasalar nasıl olur...( Ah bir deneseler.)

Çocuklarımızı gençlerimizi böyle bir kargaşanın içine itecek ve güzel Türkçemizi dejenere edecek bu uygulama isteğine karşı duyarlı olmak sanırım hepimizin görevidir.









http://www.Antoloji.Com/enfal_torun

http://arsiv.sabah.com.tr/2006/05/21/yaz02-10-110.html







 

 
Toplam blog
: 220
: 2018
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

Yazmak, ufkun da ötesine taşan engin bir serüven gibi gelir bana ve gençlik yıllarımdan bu yana v..