Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Robottan ne farkımız var?

Sabah çalan saatin sesiyle başlarsın güne... Terliklerini gelişigüzel giydikten sonra ayaküstü atıştırmalık bir kahvaltı, güne hazırlık derken haydi bakalım, fırla evden!

 

Merdivenleri koşar adım inerken, alt kattaki evin kapısını açıp dışarı çıkan kişiye selam verme! Bazıları ona "komşu" derler ama o devir bitti canım, sen görmeden in paldır küldür merdivenlerden.

 

Köşedeki bakkala uğra, alacağın bir paket sigaranın markasını söyle. Bakkalcı sana sigarayı versin, ücretini öde çık git! Sakın ola bir yanlışlık yapıp, "günaydın..." "hayırlı işler..." "kolay gelsin..." gibi dileklerde bulunma, döverler!

 

Otobüs durağında bekleyen o kişinin yanına otur, suratını asabildiğin kadar as, olur mu? Aman deyim, gülümsemek ne bilme sen! Ne kadar asık suratlı isen o kadar adamsın, bu devirde. Ne kadar gaddarlık yaparsan o kadar eğilirler önünde...

 

Otobüs gelsin, sıra mıra dinleme koştur koştur bin, o sırada çarptığın adamlar falan aman canım kusura bakmasınlar, acelen var yahu! Bir tek sen varsın çünkü işe yetişecek, okuldaki derse zamanında gitmek zorunda olan! Şoföre selam verme, "kolay gelsin..." deme. Ne demişler "Şoförle konuşmayınız." İlk bulduğun boş koltuğa otur, ineceğin durağa kadar oraya civilenmiş gibi davran. Senden yaşlılar zar zor dikilsinler ayakta ama sen sakın yer verme. Önce binseydi canım, n'palım yani? Zorlayan olursa, kapa gözlerini uyuma numarası yap.

 

İş yerinde, okulda gördüğün arkadaşlarına selam verme. Hal hatır sormakta neymiş? Herkesin işi başından aşkın günümüzde, sadece iş! Öyle nasılsın gibi gereksiz suallerle yorma insanları.

 

Öğle vaktine kadar yine içine kurduğun o bencil dünyanda yaşa. Senden istenen işleri yap, yeter. Git bir öğle yemeği ye bakalım. Garsona siparişi ver, geciken 3 dakikanın hesabını sor. Ama sakın iyi bir dilekte bulunma.! O garson sen müşterisin ya herkes yerini bilsin. Elin garsonuna niye "kolay gelsin." diyecekmişsin.

 

Karşıdan karşıya geçmeye çalışan bir yaşlı olursa görmezden gel, eninde sonunda geçecektir elbet. Sen yolunda devam et. Yardımcı olmak mı? O nedir öyle?

 

Öğleden sonra yine rutin biçimde çalışmalarına devam et. Mesai biter bitmez, kaç oradan! Zilin sesini duyar duymaz koşar adım uzaklaş! Aman, biri muhattap olmaya "günün nasıldı?" gibi lüzumsuz sorularla ağrıtır başını. Ne gerek var, tıka kulağını son ses açık bir kulaklıkla, bak yoluna.

 

Arkadaşım günümüz kitabında yazmıyor;

-durakta beklerken diğerlerine selam vermek

-alt komşumuza bırakın selam vermeyi, adını bilmek

-iyi dilekte bulunmak

-eş / dost / arkadaş edinmek vb.

 

Bunlara nezaket kuralı derlerdi, babaannem zamanında yaşayanlar. Onlarla beraber girdi bu kurallarda mezara.

 

Söyleyin Allah aşkına, artık şu fabrikalardan çıkan robotlardan ne farkımız var? Giyim tarzımıza, saç modellerimize kadar aynıyız!

 

Modern yaşam sadece kentsel bir değişim, çarpık yerleşme vs. ye sebep olmadı... Bizi de robotlaştırdı. Sonumuz hayrola!

 
Toplam blog
: 37
: 219
Kayıt tarihi
: 05.10.12
 
 

Anadolu İletişim Meslek Lisesi & Radyo TV mezunuyum. Özel bir radyoda çalışmaktayım, köşe yazarlı..