Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '07

 
Kategori
Sinema
 

Rocky 1'den Rocky 6'ya

Rocky 1'den Rocky 6'ya
 

Yakın bir zamanda sinemalarda oynayacak olan Rocky 6'yı merakla bekliyorum ama içimden bir ses Sylvester Stallone ne yaparsa nasıl oynarsa oynasın Rocky 1'in üstüne çıkacağını söylemiyor. Bence Rocky 1 bir tarafa diğerleri bir tarafadır. Akademi de benimle aynı fikirde olsa gerek ilk filmin oscar ödülleri var.

Gelin ilk Rocky filminin kısa bir özetini yapalım. Ama filmin değil yapım aşamasının. Sylvester Stallone, Muhammed Ali'nin tanınmamış bir boksör karşısında zor durumda kalmasından ilham alarak senaryoyu yazmış ama hiçbir yapımcı ve yönetmen filmi çekmek istememiş en sonunda oynadığı bir filmde yönetmen onun yumruk atmasını beğenerek "Bir boksör gibi vuruyorsun." deyince Sylvester Stallone: "Bir boksör hikayeli senaryom var." diyerek senaryoyu yönetmene okutmuş. Kimsenin beğenmediği film tam 10 dalda oscara aday olup 3 ödül almış.

Sylvester Stallone'un canlandırdığı Rocky 1, Rambo 1, Hürkan, Zirveye Çıkış filmlerinin ortak özelliği ise kendi halinde yaşayan ezilmiş, hayata karşı yenilmiş karakterlerin çevrenin kışkırtmasıyla isyan etmesi biliç altına atılmış duyguların yeşermesine yol açarak seyirciyi coşturmasıdır. Rocky 1'de bence en önemli sahne maçtan bir gün önce sevgilisiyle oturan Rocky: "Yarın ilk defa sokaktaki serserilerden bir farkım olduğunu göstermek istiyorum." demesidir ki kendisi amatör olarak boks yapmasının yanı sıra çek-senet tahsillatı yapan bir kabadayı rolündedir.

Öncelikle Rocky 1 filmini seyretmeyenler özellikle bayanlar spor filmi diye seyretmiyorlarsa bence büyük kayıpları var. Haklısınız Rocky filmlerinde milliyetçilik, kan, vurdu-kırdı sahne çok ama Rocky 1 bir yana diğerleri bir yana. Rocky 6 filmine gideceğim, asla birinci filmden aldığım keyfi alacağımı zannetmiyorum ama belki birinci filmden bir-iki kırıntı bulma umudunu taşıyorum.

 
Toplam blog
: 150
: 2951
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

1975 Aydın doğumluğum, bir Ege sevdalısıyım. Dostluğa, arkadaşlığa önem veririm...