Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '12

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Rumuz Goncagül

Rumuz Goncagül
 

2.filmde rumuz yok para var.


Film 1:

Yönetmen : İrfan TÖZÜM

Senaryo : Macit KOPER, Oktay ARAYICI

Oyuncular : Türkan Şoray, Hakan Balamir, Müşfik Kenter, Macit Koper, Altan Karındaş

Tür : Romantik komedi

Orijinal Adı : Rumuz Goncagül

Yapımcı Firma : Hakan Film

Yapım Yılı : 1987

Orijinal Dili : Türkçe

Evlenmek isteyen kadın ve erkeklerin gazeteye ilan vererek tanışmalarıyla dalga geçen eğlence odaklı bir film.

Gülsün (Türkan Şoray), bir gazetenin gönül postası köşesine “Goncagül” rumuzuyla bir mektup gönderir. Kızıyla (Gülsüm) birlikte, iki odalı kiralık bir evde güç koşullarda yaşayan dul kadın (İnsaf Hanım), içinde bulundukları sıkıntılı ekonomik hayattan çıkış yolunu, kızını varlıklı biriyle evlendirmekte bulur. “Aile kızıyım, ev işlerini becerir, güzel yemek pişiririm. İlkokul mezunuyum. Babam vefat ettiği için annemle, kendi evimde oturmaktayım. Ahlâklı, geçimliliği olan biriyle evlenmek istiyorum. İç güveysi de olabilir. İsteklilerin Goncagül rumuzuna yazmaları” diye mektup gönderen Gülsün'e 261 koca adayı talip olur.

Gazeteye "Goncagül" rumuzuyla verdikleri ilana gelen başvurular arasında seçim zorluğu yaşarlar. Olaylar beklenmedik şekilde gelişir. Aynı gazetede muhabir Sıtkı (Hakan Balamir), bu ilginç durumdan yararlanmak için harekete geçer. Amacı, sansasyonel bir röportaj patlatmaktır. Gülsün'lerin evine bir kiracı gibi yerleşir. Kız aslında evin diğer odasını kiraya verdikleri adamı (Sıtkı) sevmektedir.

Film 2:

Yönetmen : İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Savcılığı

Senaryo : Genç kızların Koca edinme hayallerini yazan yakışıklı zenginmiş gibi genç erkekler.

Oyuncular : Koca bulmak amacını güden 6 yıllık eğitim görmüş sağlığımızı emanet ettiğimiz (üniversitede en yüksek puanla alınan okullarda okuyan) doktorlar, uçuşlarımızda bize yardımcı olan güzel hostesler, Yurt dışında yaşayan evde kalmış korkusu yaşayan Türk kadınları, Yakışıklı zenginmiş gibi davranan genç erkekler.

Tür : Trajedi, dram

Orijinal Adı : Dolandırılan (Aldatılan) Umutlar.

Yapımcı Firma : Medya Yapım

Yapım Yılı : 2012 (Sibernatik Çağ)

Orijinal Dili : Türkçe

Evlenmek vaadi ile kandırılan kadınların trajık hikayesi.

İstanbul’da dolandırıcıların gözdesi kariyer sahibi, iyi maaş alan ancak beyaz atlı prensini bir türlü bulamayan kadınlar vardır. İstanbul Emniyetine ve savcılıklara 2009'dan bu yana “evleneceğim adam beni dolandırdı” diye 36 kadın başvurur. Dolandırılanlar arasında 16'sı doktor hostes ve yurtdışında yaşayan kadınlar vardır. Sözde damat adayları, güven kazanır, evlilik vaat eder. Bir şekilde mağdurdan para alıp kayıplara karışır. Tüm zanlılar yakalanarak adliyeye çıkartılır. Ancak hiçbiri ceza almaz. Çünkü savunmaları, “Parayı zorla almadım, kendisi verdi” olur. Kanıt da sunamayan mağdurlar hüsran içerisinde kalır. Böylece, evlenmek isteyen kadınların da ümitleri de suya düş

Bu iki filmin künyesi arasındaki farkları bulabilir misiniz ?

Nizamettin BİBER

Uzman İnşaat Mühendisi 

 

 
Toplam blog
: 887
: 2743
Kayıt tarihi
: 06.06.12
 
 

Yeni dünya düzensizliğinde insan olmaya çalışan ve okuyarak ne kadar cahil olduğunu gören, olayla..