Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '18

 
Kategori
Dünya
 

Rusya, NATO'yu Nasıl Dağıtır?

Rusya, NATO'yu Nasıl Dağıtır?
 

Bu cevabı hiç de basit olmayan soruya artık günümüzde verilecek bir cevap var. Evvela şunu söylemek gerekir kim bunun için Rusya'dan çok ABD emek veriyor. Envai çeşit terör örgütüyle sağa sola girip savaş çıkartarak, verdiği sözleri tutmayarak, müttefiklerini yarı yolda bırakarak, hatta onları yok etme planları yaparak zaten bu konuda aslan payı ABD'ye ait.

İşte tüm bunların  yanısıra Rusya'nın eline tarihi bir fırsat daha geçmiş bulunuyor. O da PKK... Nasıl mı? Bilindiği üzere ABD, PKK'nın bir numaralı ortağı ve aynı zamanda da babası. Bugün PKK denilen örgüt ABD'nin Afganistan'da üretip dünyaya pazarladığı uyuşturucunun bir numaralı dağıtıcısıdır.

Ayrıca ortadoğudaki tüm terör örgütleri arasında bir koordinatör vazifesi de üstlenmiş durumdadır. Ayrıca belki bilmeyen vardır ama PKK, NATO'dan birçok devletin alamadığı desteği almakta olan bir örgüttür. NATO ortadoğuda bir operasyon yapacağında bu işi önce PKK'ya havale etmektedir.

Gerektiği durumda NATO uçaklarıyla PKK'ya yardım gönderildiği ve halihazırda yüzlerce NATO ülkesi subayın PKK'nın içerisinde yönetici ve koordinatör olarak bulunduğunu ise azıcık da olsa haberleri takip eden herkes videolu fotolu ispatlarıyla birlikte görmüştür elbet...

Sözün özü, PKK denilen şey NATO'nun son derece kullanışlı şekilde faydalandığı bir terör örgütüdür. Peki Rusya PKK ile birlikte nasıl olup da NATO'yu dağıtabilir ki? 

Efendim bilindiği üzere ABD'nin ruh hastası hevesleri yüzünden Türkiye-ABD ilişkisi artık bitmenin eşiğinde, yok gib bir şey... Tam bu noktada Rusya'nın verdiği destekle birlikte bu ilişki iyice kopma noktasına geldi. 

Şimdiyse Erdoğan "Fırat'ın doğusunu da PKK'dan arındıracağım" demeye başladı. İşte bu Rusya için yüzlerce fırsatın bir arada olduğu bir hediye kutusu gibi bir şey... Bir kere her ne kadar Rusya PKK'yı ABD gibi terör örgütü olarak tanımasa da ABD bu örgütü desteklerken Afrin'de de gördüğümüz gibi Rusya buna karşı çıkıyor.

Rusya'nın bu tutumu Türkiye'yi yanına çekerken ABD'yi bir müttefikinden daha ediyor, etti de... Ayrıca PKK, ABD'nin ortağı olan PKK ABD tarafından da bir terör örgütü olarak tanındığı için ABD'nin bu mantıksız ortaklığı kendi başını yakma konusunda müthiş bir potansiyele sahip. Şöyle ki...

1) Rusya parlementosuna bir yasa tasarısı getirilir ve "PKK terör örgütü olarak" kabul edilir.

2) PKK'nın Suriye topraklarında gayrimeşru şekilde barınmasının Birleşmiş Milletler maddelerince suç ve haklı müdahale gerekçesi olduğu bildirilir.

3) PKK'nın Rus, Suriye ve Türkiye güçlerine karşı açık tehdit oluşturduğu ve insanlık dışı eylemlerde bulunduğuna dair onbinlerce kanıttan yeterli miktarda olanı Birleşmiş Milletlere taşınır.

Sonrasında PKK'ya "Ya bölgeden defolup silah bırak ya da yok ol" denilir. PKK ABD'nin son emriyle tabi ki silah bırakmaz, bırakamaz. Rusya tıpkı ABD'nin "IŞİD'e karşı koalisyon" demesi gibi "PKK'ya karşı koalisyon" diyerek Suriye, Rusya, Türkiye, İran ve Irak'taki güçlerden bir operasyon birliği kurar ve PKK'ya karşı top yekün mücadeleye girer.

Bu mücadelede ABD ile karşı karşıya gelinir mi? Gelinir. Ama kimse merak etmesin. ABD bu noktada durdurulmazsa bugün Suriye, sonra Türkiye, ardından İran ve sonunda Rusya tek başına olmak üzere zaten ABD ile karşı karşıya gelecektir.

Dolayısıyla Rusya'nın bu hareketi tam olarak bir önleyici vuruş olacak, PKK'yı ortadan kaldırması dolayısıyla Türkiye'yi huzur içerisinde Rusya safına çekecektir. Hepsi bu değil elbet.

Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki PKK bölgeleri dağıtılıp kontrol altına alındığında ABD-NATO'nun uyuşturucu dağıtım ağı çökecek ve musluklardan oluk oluk akan uyuşturucu paraları birden bire duracaktır.

Bu da çoğu batıya akmakta olan silah ve yasadışı işlerde kullanılan önemli bir miktar gelirin ortadan kalkması demek olacaktır.

Ya sonra? Almanya'nın ülkesinde hem uyuşturucu pazarlama ağında, hem de ortadoğuda karışıklık çıkarma amacıyla beslediği PKK'lı gruplar büyük ölçüde maddi sıkıntıya düşeceklerdir. Bu gruplar daha makul bir gelir kaynakları olmadığı için ALmanya'da iç karışıklık çıkaracaklar ve yeni gelir kaynakları arayışlarına gireceklerdir. 

Aynı sorun bilfiil Fransa için de geçerlidir. Kısacası bu gerçek bir domino etkisi yaratacak ve NATO ile ABD ortaklığının altındaki kilit taşını çekmek olacaktır. ABD ordusunu Afganistan'dan çıkarmak mümkün görünmeyebilir. Zira tıpkı IŞİD gibi Taliban adında bir bahaneleri var.

Ancak aracı konumundaki bir faktörü ortadan kaldırmak mümkün olabilir. Bu da Afganistan'da kalmayı o kadar karlı bir şey olmaktan çıkarabilir.

Özetle Rusya'nın elinde çok büyük bir koz ve tarihi bir imkan var. Bu imkanın bir miktar Çin'in de elinde olduğu söylenebilir. ABD'yi kendi silahıyla vurarak "terörle mücadele operasyonu" başlatıp bu vahşet dalgasına son verilebilir.

Ortadoğuda yaşanan vekalet savaşlarına bir son verilebilir. Rusya bölgeye gelip rahatlıkla yerleşebilir. Üstelik bunu yaparken ABD'nin yaptığı gibi kan akıtıp devletleri yıkarak değil, dostluk kazanıp onları güçlendirerek yapabilir.

Kısacası ABD'nin yaptığının tam tersini yaparak Rusya ortadoğuda büyük bir yayılım sağlayabilir. Bunu yaparken de "İstilacı gibi" değil herkesin memnuniyetle karşılayacağı "bir ortak" gibi bunu yapabilir.

Peki Rusya'da bunu yapacak vizyon var mı dersiniz? Bana kalırsa var.

Çünkü ABD'nin Türk uçağı kullanarak Rus uçağını vurmasına, Rus büyükelçiyi öldürmesine ve Türklerin kontrol ettiği alanın yakınlarından bir yerden Rus üssüne saldırılmasına rağmen ABD'nin bu rezil numaralarının hiçbirini yemediği ve ısrarla ABD'nin oyunlarını bozduğu düşünülürse Rusya bunu yapabilecek devlet aklına sahiptir diyebiliriz.

 

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..