Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '16

 
Kategori
Güncel
 

Rusya ile ticari, İsrail ile siyasi anlaşma yaptık

Rusya ile ticari, İsrail ile siyasi anlaşma yaptık
 

Bazılarıyla sırf onun başınıza açacağı belalardan ve vereceği zararlardan kendinizi korumak için dost olursunuz. İşte Türkiye’nin İsrail ile yaptığı anlaşmanın gizli stratejisi bu olmalı.

Birçok yazımda gerektiğinde bencilliğin çok faydalı olduğunu yazdım. Ülkemizi düşünmeliyiz. Şartlar ne olursa olsun Türkiye İsrail ile düşman olamaz, olmamalı. İyi ilişkiler içinde bulunacak fakat birlikte hareket etmeyeceğiz. Çünkü karşımızdaki kendisi küçük ama hayalleri büyük bir ülke. Tıpkı bizim gibi!

Anlaşmaya imza atan Türk yetkililerin kafasında bu var mı bilmiyorum ama benim tahminim şöyle: Türkiye Ortadoğu’da siyasi ve askeri ağırlığını koymak istiyor. Ülkeyi yöneten zihniyete göre biz ancak böyle büyük devlet olabilirmişiz! Yani bölgenin belirleyici aktörlerinden birisi olmak.

Fakat PYD anlaşmazlığı nedeniyle ABD kapısı, uçak kriziyle de Rus kapısı kapanınca Türkiye yalnız kaldı. Diğer bölge ülkeleri İran, Irak, Suriye ve Mısır ile de aramız bozuk. Allah göstermesin bir çıngıda belli olmaz, hepsi bir olur Türkiye’yi yerler valla!

İsrail malum, değil bölgenin dünyanın önemli ülkelerinden. ABD yumuşak siyasete geçip İsrail’i bıraktı (ya da İsrail onu) Aynı şey ABD-Türkiye arasında da oldu. Rusya da malum serbest piyasa ekonomisiyle iyice paracı oldu. Meydan dünyanın tehlikeli iki ülkesi İsrail ile Türkiye’ye kaldı. Dünyanın yeni ABD-Rusya’sı İsrail-Türkiye. Yani Türkiye ile İsrail partner oluyor. Görünen tablo neyi gösterirse göstersin içeriğe buradan bakacaksınız, asla yanılmazsınız. Çünkü ülkeler arasındaki ilişkiler ekonomik, ticari vs görünebilir ama sonuç daima askeridir.

Yani elbette ABD ve Rusya’nın ağırlığı devam ediyor da sanki gelecekte kendilerini başka alanlara kaydırıp(uzay savaşları mesela)yerlerini Türkiye ve İsrail’e bırakacaklar. Türkiye bunu başarabilir mi? Umarım başaramaz! Çünkü ben dünyanın küfrettiği bir ülkenin vatandaşı olmak istemiyorum!

Biz ileriyi görebilen bir kişi olarak olması gerekeni yazdık ama maalesef olan bu!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..