Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Rüya 1

Rüya 1
 

İlkokul dönemini hayal meyal hatırlar Merve. T.E.D.Ankara Koleji…Yeni arkadaşlar, öğrenim hayatına alışma, okumayı sökme derken nasıl geçer tam bilemez. Zorlu bir beş yıldır aslında. Her şey yeni, aileden kopmuş gibi. Akşamları 16:00’ dan önce eve dönemeyen, sabahları 7:00’ de kalkıp servisle okula giden küçücük bir kızdır. Ödevler ve sözlülerden ilkokul eziyetten başka bir şey değildir onun için.

Okulun tek çekilir yanı ise arkadaşlarıydı. Bunlardan biri de Kemal idi. Beyaza yakın sarı saçları ve yeşil gözleriyle sınıfın gözdelerinden biriydi. Ama aralarında asla minikte olsa bir aşk olmadı. Yakın arkadaş olmuşlardı bile. Liseye kadar yıllarca aynı sınıfta okudular. Hiçbir zaman birbirlerine başka türlü bakmadılar. Zaman içerisinde Kemal' in sevgililerini tanıdı Merve, o da Merve’ ninkileri. Bir grupları vardı, yedi sekiz kişilik. Sürekli Kemal’ lerin evine gider, çok eğlenirlerdi. Merve Kemal’ in ailesini çok severdi. Eve döndüğünde sürekli ailesinden özellikle de Kemal’ in annesinden bahseder, hiç bıkmadan anlatırdı.

Koleji bitirip, ayrı bölümleri ama aynı üniversiteyi kazandılar. O dönem aynı çatı altında olmalarına rağmen yolları ayrıldı bu çok yakın dostun. Birkaç yıl…

Anlayamadıkları bir şekilde tekrar kesişti yolları ve hiç ara vermemiş gibi dostluklarına devam ettiler. Kemal askere gittiğinde hep telefonda iletişim halindelerdi. İş hayatına başlayıp, akşam yemeklere çıktılar.

Bir gün Kemal’ in ailesini görmeye gittiler, şaşırtmak için… Annesi hiç değişmemiş, yıllar geçmemişti sanki. Her şey olduğu yerdeydi, eskisi gibiydi. Merve’ nin o çok sevdiği ev aynıydı. Ne anıları vardı, en güzel yıllarından kalan. Kemal’ in yanında hep çok iyi hissetmişti , hep çok yakın, geçmişiydi ne de olsa Merve için…Ailesinden biri gibi, kızsa da asla çıkaramıyordu hayatından.

Bir akşam yine yemeğe gittiler. Acılarından, aşklarından, pişmanlıklarından, anılarından bahsettiler. Yalnız yaşayacağı yeni bir eve taşındığını öğrendi o gece, Merve Kemal’ in. Merve’ nin ne kadar manzara düşkünü olduğunu bildiği için, evini mutlaka görmesi gerektiğini söyledi Kemal. Merve o kadar mutluydu ki, o kadar gurur duymuştu ki…İlkokul arkadaşı, harika bir iş adamı olmuş ve yeni eve taşınmıştı. O gece onların dönüm noktası oldu, hayatlarında ilk kez birbirlerine o güzel manzarada bir başka baktılar. Elleri başka dokundu. ‘Yirmi yıl bekledik mi?’ diye sordular birbirlerine: Hayır, doğru zaman buydu kesinlikle…

 
Toplam blog
: 13
: 586
Kayıt tarihi
: 25.01.07
 
 

1981 doğumlu ve yükselenine kadar aslan burcuyum. Mükemmel KOLEJ yıllarının ardından maalesef ki T.E..