Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '11

 
Kategori
Öykü
 

Rüya Tabirleri

Rüya Tabirleri
 

Güle Güle


Süreyya’nın işin aslını anlamadan, ölünün etrafındaki akrabalara küfürler savurmuş olması, bir tek benim tuhafıma gitmemişti. 

Gördüğü rüyayı yanlış yorumlayan, güvendiği üç yaşlıya kızmak neye çareydi ki? 

Rüya: 

Ölüm öpücüğünü kondurmak için onu arıyordu. Saklandı. Bulamayacaklarına emin olduğu en gizli adresine gizlendi. Merhamet koruluğuna. Bakışları ile Gary Grant’i andıran bir Vaşak en kötü rolü üstlendi. Dans edilmesi yasaklanmış bir Prenses içine baktı. Nerdeyse uyuyacakken, Vaşak bir yakışıklıya döndü. Prensesi öptü. O bir daha uyanamadı. İkiyüzlü hayvan, hangi suratını takınacağını bilemez oldu. 

Ölüm sabırsızdır, dedi anlatıcı. Rüya bitti. 

Tabir I: 

Eltisinin boyunduruğunda bir ömür tüketmiş, yüzünde gülücüğü eksik olmayan Güler Teyze dün ne demişti. 

Hamile olduğunu öğrenip çok sevineceksin. Erkek bir evladın olacak. Güzel okullarda okuyup yüksek mevkilere gelecek. Onun gelişi sana hayat verecek, ömrüne ömür katacak. Bolluk ve refah içinde sağlıklı ve mutlu yaşayacaksın. 

Tabir II: 

Evlat acısı yüzünden kalan hayatını meczup gibi geçiren, mahallenin taktığı isimle Deli Ali dinledi Süreyya’yı ve ekledi. 

Kocan seni aldatıyor, bankaya çok borcu var senden saklıyor. Senden gizli çok ağlıyor. Onu tekrar kucağına al, bak gör bu sana da iyi gelecek. 

Tabir III: 

Tüm gün televizyon seyreden, şişmanlıktan yürümekte zorlanan suratsız kadın şöyle dedi. 

Sen öleceksin. Gerisini anlatmaya gerek yok. 

Kocası çalışmayı bıraktığından, apartman temizleyerek hayatını kazanmaya çalıştığı günden beri kendine güveni tekrar gelmişti. Bu Süreyya hoşuna gitmeye başlamıştı. Kilo vermiş, yeni giysiler almış hatta az bir makyaj yapmakla nasıl güzel olunacağını hatırlamıştı. 

Her daim şiş gözaltları, yorgun hali ile onu görmek istemeyen kocası; onun nesiydi? 

Sarhoş olduğu parayı dahi kendinden alan ve bunu onur meselesi yapmayacak kadar hasarlı beyni ile çaresizliğe sembol bu adam kimdi? 

Ve neden intihar etmişti… 

 

 

07.02.11 

 

Nadir 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 70
: 412
Kayıt tarihi
: 02.11.09
 
 

Gençliğime kadar İskenderun'daydım, sonra Yıldız Teknik'te İnşaat Mühendisliği okudum fakat o mesleğ..