Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '13

 
Kategori
Erkek Modası
 

Saç ekiminde gelinen son nokta

Saç ekiminde gelinen son nokta
 

Saç ekimi tüm dünyada bir çok insanın tercih ettiği pratik bir yöntem. Çokça da kullanılmakta. Saç ekiminde son teknikler ve gelişmeler saç ekiminde gelinen son noktayı uzatıyor.

Özellikle Türkiye de yapılan saç ekimi operasyonları bir çok Avrupa ülkesinden saha ileride. buna karşın ise fiyatlar çok ta uçuk fiyatlar değil. Artık çok büyük bir sektör haline gelen saç ekimi, gelişimlere açık bir sektör haline geldi. Değişik yöntemler son teknoloji saç ekiminin emrine amade.
Peki şuan saç ekiminde kullanılan en ileri teknoloji ne ?

Son 5 yıldır kullanılmakta olan fue tekniğidir. Şu an için bu tekniğin üstünde bir saç ekimi tekniği henüz yok. Geliştiricisi Dr.Rassman ait olan bu tekniğin bir önceki saç ekimi tekniği olan Fut tekniğine göre sayısız üstünlükleri mevcuttur. Bunların en başında iz bırakmadan saç ekimi yapılabilmesi. Ayrıca ameliyat sonrası kök alınan yerlerin daha az ağrı yapması ve kısa iyileşme süreci.

Bir önceki versiyonda saçlı deri komple çıkartılıyordu. Ama artık saç ekiminde teker teker saç kökleri elle çıkartılıyor. Böyle bir cerrahi işlem yapılmasına gerek kalmıyor. Cerrahi bir işlem olmadığı için de herhangi bir yara izi ve ameliyat sonrası ağrı olmuyor.

Bunun dışında ameliyat esnasında yapılan lokal anestezi ile, hasta hiçbir şekilde acı veya ağrı hissetmiyor. Bu yüzden son yıllarda saç ekiminde gelinen nokta Fue tekniği dir. Bunun yanında özel saç toplamak için kullanılan mikro motorlar ilede ameliyat daha hızlı yapılabilmekte.

Tüm bu gelişmeler insanların ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleşiyor. Eğer hastalardan bu kadar büyük bir talep olmasaydı bu gelişmeler ve gelişmiş teknoloji olmayacaktı. Hızla ilerleyen saç ekimi ameliyatları için yeni yöntemler ve gelinen nokta bu siteden anında yayına girecektir.

Op Dr Ali Mezdeği

 

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..