Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '11

 
Kategori
Futbol
 

Sadece galibiyet serisi bitti

Sadece galibiyet serisi bitti
 

Aykut Hoca, maça başladığı takım kurgusuyla 60 dakika takımın elini kolunu bağladı. Niang'ı ısrarla sol kanatta deneme çabası, o kanadın Bursa için yol geçen hanına dönmesine neden oldu. Eğer ki bu akşam Bursa iyi gününde olsa, ilk yarı çok farklı şeyler olabilirdi. Dia gibi Stoch gibi rakip takımı zorlayan kanat oyuncuların varken, ağır bir ileri uç oyuncusundan kanat oyuncu yaratmaya çalışmak çok akıllıca olmasa gerek. Özer'in de sağ kanatta kendisine güvensizliği, ilk yarıyı kolu kanadı kırık bir takım havasında geçirdik. 

Lütfen hiç kimse yabancı kontenjanı diye dem vurmasın. Ortada rahatlıkla vazgeçilecek bir yabancı oyuncumuz varken, neden en genç en dinamik oyuncularımız kulübede oturur. İnanın genç Gökay, Cristian'dan katbekat daha kalitelidir. Emre'nin yokluğunda topu oyuna sokacak, öne oynayacak bir tane oyuncu yok. Libero ile Alex arasında bağlantı kesik. 

İkinci yarı Dia'nın oyuna girmesi ve Gökhan'ın kanat ataklarına daha fazla katılmasıyla, takımın daha etkili olduğu söylenebilir. Bursa'nın oyunu kendi sahasında kabullenmesi ve sadece kontra atakları ile rakip sahaya gitme düşüncesi, Fenerbahçe açısından son yarım saat bir nevi tek kale maç havasında geçti. Gökay'ın da orta alana oyunu dikine oynayarak katkı sağlaması galibiyet isteğini ve mücadeleyi artırmış oldu. Bursa ne kadar birkaç etkili atak geliştirmiş olsa da 2 puan kaybetmedi, Kadıköy'den 1 puan çıkardı. 

Hakemin maçın gidişatını etkileyecek çok fazla hatası olmadığı düşüncesindeyim. İki taraf için de hatalı kararlar vermiş olabilir bu gayet doğal. Ancak penaltı, penaltı gibi olsun ya da hiç olmasın diyenlerdenim. 

Son olarak Sn. Aykut Hocamıza; yabancı bir teknik adamla uğraşmaktansa Fenerbahçe'nin seninle yıllarca çalışması düşüncesine sahip olanlardanım. Ancak, takımı frenleyen Cristian ve Selçuk gibi oyunculara neden bu kadar güvendiğini, Dia ve Stoch'u neden kulübede oturttuğunu bir türlü anlayamıyorum. Asıl bu karar bir çok maçımızda oyunu ve skoru etkileyecek sonuçlara neden oluyor. Lütfen, lütfen, lütfen... 

Çok şükür galibiyet serisi de bitti. Bir yerde zaten bitecekti. Galibiyete yakın olduğumuz, mücadele etttiğimiz bir maçta bitti. Her maçı kazanamayız ancak galibiyet serileri de bir süre sonra takımda stres oluşturması kaçınılmazdır. Bu akşam sadece 2 puan kaybettik. Şampiyonu belirleyecek birbirinden zor 7'şer maç daha var. Kimse Fenerbahçe'nin havası bozuldu diye düşünmesin, havalar yeni yeni ısınmaya başladı. 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..