Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '19

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sadece İstek; İhtiyacım Yok!

Bu benim için sadece istek, ihtiyacım yok!

Dediğimiz şeylerin çok geçmeden en elzem ihtiyaç olduğunu gösteriyor zaman,

Bu gün bunu yaparsam, bunu alırsam sadece bir isteği yerine getirmiş olacağım, bu yüzden gereksinim duymuyor boşuna zaman ve para harcamak istemiyorum  dediğim pek çok şeyin çok geçmeden en önemli  ihtiyaçlar listeme girdiğini üzülerek  görüyor, öğreniyorum.

Yıllar önce bir kooperatife  üye olmadan ev sahibi olamayabileceğimizi düşünerek kayıt oldu eşim,  inşaatın devamı ve bizim ev sahibi olabilmemiz için sürekli bilgi amaçlı toplantılar yapılıyor, ara ödemeler isteniyor. Ayrıca yaşayacağımız binada konforu artırabilmek için(Bu sadece bizim o tarihteki  fikrimiz) asansörlü olursa  şöyle artış gerekiyor, kaloriferli olursa böyle olacak şeklinde bizim için ödeme yükünü artıracak teklifler yapılıyordu  sürekli genel kurul toplantılarında, bizim ilk hedefimiz kiradan kurtulmak olduğundan  hiç birini kabul etmiyorduk, ayrıca cep telefonunu ne biliyoruz ne görmüşüz, sabit telefon içinse  kayıt oluyorsun en az altı ay sonra çıkıyor, (asansör bize ne lazım?  ne işimize yarar? diyerek  bütün teklifleri geri çevirdik. Sonuç olarak da on dört milyona ev sahibi olduk, tabi hepimiz gençtik ve asansöre ihtiyacımız yoktu, merdivenlerin bir başında görürdük kendimizi bir sonunda, koşarak  çıkardık  adeta, şimdiyse yaş  ilerledi. Hastalık var çocuk bakıyor  anneanne- babaanneler ve çocuklar kucakta indirilip çıkarılıyor.  Yani o gün elimizin tersiyle ittiğimiz istekler bu gün   istek olmaktan çıkıp en büyük gereksinim oldu bize, kalorifer deseniz  yine  öyle,  bin bir zorlukla  doğalgaza geçtik, otomobil mesela çoğunlukla yürürdük  yakın yerlere, diğer yolculuklar için tren, otobüs, münibüs hepsi çok yakınımızdaydı. Yine yakın fakat bizim gücümüz sınırlı ve  otomobil lüks olmaktan çıkıp ihtiyaçların ilk sıralarına geliverdi. Telefon deseniz evleri aştı yolda sokakta, okulda, hastanede pastanede her yerde ellerden düşmüyor.

Şimdi merak ediyorum gelecekte neler  bekliyor bizleri? Ve yine merak ediyorum  bu gün ihtiyaç duymayıp ta yarın neler ön sıralardan  ihtiyacımız olacak!.. 12.09.2019

 

 
Toplam blog
: 209
: 350
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Kurşun kalemden gelen ağaç kokusunun kağıtla buluşma büyüsüyle yoluna devam eden, Lise mezunu, ha..