Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '13

 
Kategori
Haber
 

Sağlık kuruluşlarında e-sevk dönemi başlamış...

Sağlık kuruluşlarında e-sevk dönemi başlamış...
 

Artık kağıt reçeteler kalktı. Doktorlar reçeteleri elektronik ortamda yazıyorlar. Artık kağıt reçetelerle bir iki istisna hariç eczaneden indirimli ilaç alınamıyor. Bu uygulama ile ilaçta sahteciliğin de önüne geçiliyormuş. Daha önce de avuç içi damar izi ile kimlik doğrulama sistemine geçilmişti. Demek ki devleti kasten bilerek aldatmaya çalışan önemli bir kesim de var. Tabii bunlara da en etkin önlemleri almak ve göz açtırmamak lazım.

 
İşte böyle elektronik sistemleri hem verimlilik, etkinlik adına hem de suistimalleri önlemek adına süratle yapmak lazım.
 
Örneğin yine geçen gazetede vardı. Artık sevk işlemleri de artık otomatik olarak sağlık kuruluşlarındna yapılıyormuş. Uygulama 17 Ocak'dan itibaren başlamış. Sistemin uyumlanma çalışmaları şu sıralar yapılıyormuş. O nedenle 1 Mart'a kadar hem elle hem de elektronik olarak sevkler yapılacakmış.
Bu çok güzel bir uygulama olacaktır. Yanlız bu sistemleri kullanan insanlara yüksek faturalar çıkarılmamalı. Mümkün olduğunca hizmette ve bedellerde zamanla vatandaşa daha da indirimler yapılmalı. Zamandan teknoloji ile tasarruf yapılıyorsa bu ücretlere de aynı oranda yansımalı.
 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..