Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '17

 
Kategori
İnançlar
 

Sağlıklı yaşasak bile vademiz yettiğinde öleceğimize göre sağlıklı yaşamanın ne anlamı var

Sağlıklı yaşasak bile vademiz yettiğinde öleceğimize göre sağlıklı yaşamanın ne anlamı var
 

Allah tarafından önceden belirlenmiş bir ömrümüz (vade) yok mu? Ne yaparsak yapalım değişmeyecekse ister sağlıklı yaşa ister sağlıksız vakti saati geldiğinde güle güle.

E madem böyle niye sağlıklı yaşamak için uğraşıyoruz ki…  Sağlıklı yaşasak bile (kendimize dikkat etsek falan) ömrümüz uzamıyormuş; çünkü vade değişmez, vakti saati geldiğinde bir saniye ileri ya da geri gitmezmiş.

Sağlıklı yaşamak için yaptıklarımız boş… Sağlıklı yaşamakla ömür uzamıyormuş. Hastalanıp keyfimiz kaçıyor, belki onun için.

Bazı kimseler sağlıklı yaşarsak ömrümüzün uzayacağını düşünüyorlar. Ama dindarlar ne yapsak vade değişmez diyorlar. Sağlıksız yaşasak da o gün gelmeden ölmeyecekmişiz.

Ya arkadaş ben kaç tane canım vanilyalı pasta dilimini ölürüm diye yiyemedim! Madem ne yersek yiyelim, nasıl yaşarsak yaşayalım vademiz gelmemişse ölmeyeceksek canımızın istediği her şeyi yiyelim.

Bence sigarayı da boşuna bıraktım ve spor olsun diye it gibi boşu boşuna dere tepe yürüyorum.

Var mı yok mu bilmiyorum da bence “vade” daha mantıklı, insanın öleceği zaman belli olmalı; şunu yersen ölürsün, bunu yaparsan ölürsün ne demek yani. Vade ne güzel işte ne yaparsan yap senin için belirlenen tarihte ölüyorsun. Bir de uzun ömür verilmişse, gel keyfim gel!

Yeme içme bir yana vaden gelmeden ölmeyeceğine göre dilediğini de yaparsın. Ölüm korkusuyla nelerden vazgeçtik biz! Ölürüz diye uçurumlarda çiçek toplayamadık, gıcık Ali’yi dövemedik, allı Zeynep’i kaçıramadık… Oysa vadeye teslim ol dilediğin gibi yaşa! Ama üç yaşında yaşamadan ölmüşsen(vaden gereği) kaderine ağla!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..