Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '17

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiye-Rusya ilişkilerinde ulaşılabilecek en iyi durum mesafeli dostluk

Türkiye-Rusya ilişkilerinde ulaşılabilecek en iyi durum mesafeli dostluk
 

Batı sırnaşık kapıdan kovsan bacadan girer, Putin’e kaşını kaldırsan bunu bir tavır olarak algılar. Aslında bu, Türkiye’nin arayıp da bulamayacağı bir durum; zira biz Türkler çok kolay dolduruşa geliyoruz, gülen bir yüz görmeyelim sempatinin kucağına oturuyoruz.

Rusya da zaten sıcak dostluk istemiyor; Rusya ile ilişkilerimizin iyi olması değil kötü olmaması önemli.

Yine de insan merak ediyor, Rusya ile neden ABD gibi değiliz; üstelik bir ta cehennemin dibinde diğeri yanı başımızdayken.

Geçmişte çok savaşmışız, belki bu… Gerçi Türkler Rus edebiyatını Amerikan edebiyatından fazla okumuştur ya diğer popüler kültürler(sinema, müzik vs.) ABD etkisi fazladır. Rusların kovboy filmi yoktu. Öte yandan Rus gelinler, Rus kadınları(nataşalar)…

Türkiye batı varyanslı bir ülke, belki de en önemli neden bu… Yani Türkiye örneğin Arabistan gibi olur ama Arabistan’la birlikte olamaz. Rusya-İran paktı, Şangay Beşlisi falan hikâye…

İşin enteresan yanı Rusya bize karşı 93 harbinden sonra yakın dostluğu engelleyecek bir şey de yapmadı; biraz suratı asıktı ama adamların yapısı böyle napsınlar.

Rusya ile ilişkilerimizde tarafların birbirlerinin elini sıkar durumda olması yeterli. Gerçi Ruslar dostluğu istismar etmezler, Coni ile dost ol ertesi gün yatağında. Ruslar dostluğu istismar etmezler de dost olmayı da bilmezler.

Rusya ile dost olmaya gerek yok, düşman olma yeter.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..