Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '17

 
Kategori
Güncel
 

Terörü yaratan gruplara savundukları her neyse demokratik mücadele şansı verilse terör biter

Terörü yaratan gruplara savundukları her neyse demokratik mücadele şansı verilse terör biter
 

İnsanların fikirlerini savunmalarına izin vermezsen silah alıp dağa çıkarlar. Başarılı olamazlar galip de gelirsin ama yine de her şey kötü olur.

Terörist örgütler de akıllı ve iyi niyetli değiller. Bugünün dünyasında savaşarak bir şey elde edilemeyeceğini görmüyorlar.

Ama en çok devletin demokrasi yaklaşımında sorun var. 1970’lerde komünizm yasaktı, kan gövdeyi götürdü; yasak kalktı kavga bitti.

Bu şekilde siyaset güdüldüğü zaman ülkesini seven de dağa çıkıyor. Çünkü o bu ülkede düşüncelerinin gerçekleşmesini istiyor; olmayınca da…

Özgür bir ortamda herkes fikirlerini tartışsın… Silahlarını bırakıp davaları her neyse demokratik mücadele versinler. İstedikleri olacak diye bir şey yok ama örgütlensinler, sokaklarda yürüsünler; Kürt haklarıysa Kürt hakları, dindarlıksa dindarlık…

Onlara şu anda silahlı mücadelesini verdikleri davalarını demokrasi çerçevesinde özgürce savunacakları güvencesi verilirse dağlardan ineceklerdir.

Ben makul ve mantıklı (kabul edilebilinir) olmak şartıyla davaların silahlı mücadele yerine siyaset yoluyla savunulması (meclis içi ve dışı) halinde başarıya ulaşma şansının daha fazla olacağını düşünüyorum.

Burada engel siyasi erkin ülkede böyle bir ortam yaratmaya yanaşmaması ve popüler olduğu için silahlı mücadelenin seçilmesi.

Değişen dünyada silaha mecbur değiliz. Yaz, çiz, konuş, anlat, ikna et, barışçı yürüyüşler yap…

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..