Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '13

 
Kategori
İnançlar
 

Sahabi Hz. Safvan B. Muattal (r.a)

Sahabi Hz. Safvan B. Muattal (r.a)
 

Sahabi Hz. Safvan b. Muattal (r.a)ziyaretgâhında Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde yapılacak olan etkinlikler başlamadan evvel,  bir kez daha görmek nasip oldu. Adıyaman gelişmesinde, ilerlemesinde ve tanınmasında büyük bir öneme sahip olan inanç turizminin en önemli halkası Sahabi Hz. Safvan b. Muattal da (r.a) kutlu doğum haftasının kutlanması, bu yıl da önceki yıllardan daha geniş katılımlı olarak, sevgi ve kardeşlik ruhuyla eda edilecek görünüyor.

İstanbul için Eyüp Sultan Hazretleri (r.a) ne ise, ne kadar önemliyse, Adıyaman için de Hz. Safvan B. Muattal (r.a)o derece önemlidir. Böyle bir şerefe nail olduğumuz için, ne kadar övünsek azdır.

Peygamberimiz, Efendimizi görmüş ve kabri sahih delillerle belli olan iki sahabeden biri olan Sahabi Safvan b.Muattal (r.a) Hazretlerinin medfun olduğu makamı bu yıl da yoğun kutlamalara ev sahipliği yapacağı kanaatindeyim. Kardeşçe, huzur ve barış ortamında, bu lâhuti mekânda güzel etkinlikler olacağını, ziyaretgâh alanında yapılan çalışmaları, düzenlemeleri gördüğümde, buna olan inancım bir kez daha arttı

KİPTAŞ’ın söz konusu projesinin (külliye) hayata geçirilecek olmasıyla, Sahabe mevkii inanç turizmi açısından daha da cazip hale gelecek ve dünyanın tüm dikkatleri bu makama yönelecektir.

Her geçen gün, her ay ve her yıl daha da tertipli ve düzenli olmaya gayret ve çaba harcanıyor. Sahabeyi tanıma, tanıtma ve anlama konusunda yapılan çalışmalar sonucunda; il, il dışı ve yurt dışından binlerce ziyaretçinin ilgisini çekmektedir. İnsanlar buraya akın etmeye başlayacaklar

İslam kahramanlarından olan Sahabi Hz. Safvan B. Muattal (r.a)  (Sahabeyi sippi) bir kişi, zümre, cemaat, kurum vs. mal edilmediği sürece, enaniyetten uzak, tüm İslam âlemine ait olduğu düşüncesiyle, herkes üzerine düşeni bihakkın yaptığı sürece, Adıyaman arzuladığı yerde olacağı kaçınılmaz olacaktır.

İlgili kurum ve kuruluşların, şahıs ve yetkililerin bir araya gelerek, ortaklaşa alınan bir kararla ilgili yerler uyarılarak, Adıyaman Havaalanı ve Sahabe mevkii arasındaki yolun (özellikle 3 Km’lik bağlantı yolu) duble yapılması; ama bir an önce bitirilmesi gerekir. Gidilecek yere ulaşımı sağlanamadığı ve kolaylık gösterilmediği sürece,  gelişme anlamında istenilen seviyeye ulaşılması hayli, zordur.

Kendimizi dünyaya tanıtmamız vesilesi olacak devasa sahabe projesi, ulaşımı kolaylaştıracak yolu olmadığı sürece, hiçbir anlamı olmayacaktır.

Sahabe mevkiinin gelişigüzel ve dağınık olan yerleşimi, KİPTAŞ tarafından yapılması taahhüdünde bulunup, üstlendiği projenin uygulamaya geçirilmesiyle başlatılan çalışmalar, gerçekten görülmeye değer. Bulunduğu mekân itibarıyla gelişmeye ve değişmeye açık olması, söz konusu devasa proje devam ettiği sürece, kısa bir sürede bitirileceği kanaatindeyim.

Bu konuda Adıyaman Valisi Sayın Mahmut DEMİRTAŞ ’ın, Adıyaman Belediye Başkanının, Samsat Kaymakamlığı, Samsat Belediyesi, Samsat Müftülüğü ve ilgili her kişinin, ilin gelişmesi adına her alanda yaptıkları yanı sıra, bu konuda da gerekli çalışmaları yapmakta olduklarını biliyoruz. Adıyaman Valisi’nin Sahabi Hz. Safvan B. Muattal (r.a)  mevkiinin gelişmesinde yapılanların/yapılacakların tek merkezden yönetilmesi, koordine edilmesi ve konudaki dinamizmi takdire şayandır. Valimizin Adıyaman gelişmesindeki bu azim, kararlılık ve gayreti ekstra artı katkı ve katma değer sağlamaktadır.

Sahabe mevkiinin inanç turizmi açısından daha da cazip hale gelmesi için, Sahabe’nin bilinmesi, tanınması ve anlaşılması daha da güzel, temiz ve nezih bir atmosferde, o manevi iklimde daha çok Kutlu Doğum günleri kutlanılması ve gönüllülük esasına dayalı olarak, emeği geçecek herkesten Allah razı olsun.

*

Müjdeci ve rehber olarak, her sözü ve davranışı ile insanlığın ufkunu açan, Peygamberimizi içimizde ve çevremizde yeniden anlamak ve o’nun bize öğrettiği hak ve adaleti temsil etme, kardeşlik, sevgi, dostluk, güven, hoşgörü ve saadet gibi değerleri yaşamak en büyük arzu ve isteğimizdir.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed’ in bizlere sunduğu merhamet ve şefkat vurgusunun tüm yaralara merhem olması, tarih boyunca tüm insanlığın ortak değeri olan merhamet ve şefkati hayatın her alanına etkin kılmamız temennisi ile tüm İslam âleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik eder selam ve saygılar sunarım.

 

Kerim BAYDAK- kbaydak61-artan@hotmail.com

 
Toplam blog
: 1022
: 214
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

Kerim BAYDAK 01.01.1961  ADIYAMAN  doğumlu.. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi  İşletme Fakultesi..