Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sahillerde Piknik Mevsimi Açıldı

Sahillerde Piknik Mevsimi Açıldı
 

Bakırköy'den başlayıp kesintiyede uğrasa Sirkeci'ye kadar süren Marmara sahili çiçekler, ağaçlar ve çimenle güzel düzenlenmiş. İnsanların denizle buluşmasına olanak sağlamış.

Her sabah kullandığım bu güzergahta eğer bir yerlere yetişme sorunum yoksa trafik sıkışıklığı bile canımı sıkmıyor.

Bu güzellikleri seyretme imkanı verdiği için neredeyse memnun bile oluyorum. Günlük koşuşturma nedeniyle çoğu zaman buralardan bırakın yararlanmayı görme fırsatım dahi olmuyor. Sahildeki egzersiz aletlerini kullanan bireysel ve grup halinde spor yapan insanlar görüntüyü daha da güzelleştiriyor.

Ancak bu görüntü havalar ısınıp insanların buraları piknik alanı olarak kullanmaya başlamaları ile bozuluyor. Çiçeklerin arasında, çimlerin üzerinde rüzgarla savrulan kağıtlar gazeteler naylon torbalar ve boş su şişeleri bu manzarayı sevimsizleştiriyor. Pazartesi sabahları bu görüntüden kurtulmak için biraz geç yola çıkmak gerekiyor. Çünkü sarı yağmurluklarıyla yeşil çimenler üzerinde ellerinde siyah çöp torbaları olan temizlik işçilerinin belli aralıklarla çöp toplamaları bile güzel bir manzara oluşturuyor.

Bugün Pazartesi manzara gene aynı. Ancak sanırım Bahar böyle bir mevsim doğanın canlanması güneşin pırıltısı insana yaşama sevinci veriyor herşeyi güzel tarafından görmesine neden oluyor.

 
Toplam blog
: 23
: 685
Kayıt tarihi
: 27.10.06
 
 

Evli, üç çocukluyum. Hukuk mezunuyum. Kitap okumak müzik dinlemek ve yapabildiğim kadar el sanatları..