Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '08

 
Kategori
Haftasonu
 

Saklıköy

Saklıköy
 

Foto: S.GÜZEL


İstanbul’a çok yakın fakat İstanbul ile hiçbir alakası bulunmayan bir cennet bahçesi. Beykoz yakınındaki İshaklı Köyü Ovası'nda sırtını ıhlamur ve gürgen ormanlarına dayamış, doğayla uyum içinde kurulmuş, mimarisinde kerpiç, taş ve ahşap kullanılmış, ben buradan bir daha dönemem artık dedirten, güneşin parıltıları altında çimenlerin üzerinde yalınayak koşmak hissi uyandıran, insanı mest eden bir gevşeme noktası.

Kuşların cıvıldadığı, gelinciklerin kırları istila ettiği şirin küçük köy meydanlarını geçip, şehrin gürültüsünden arınmış halde bir sükûnet ortamı içine düşülen ve geri dönülmek istenmeyen insanın ömrüne ömür katan bir country club . Yeşilin her tonun bulunduğu bu gizemli tabiat arasında istediğiniz rüyaya ulaşana kadar sallanabileceğiniz salıncaklar ve siz.

Bir evin sıcaklığını sağlayacak şekilde huzurun bulunduğu, özellikle tahta konseptini sevenlerin bayılabileceği her odası değişik ve country tarzında dekore edilmiş, sabahları kahvaltıda taptaze bal ve kaymak bulabileceğiniz, isterseniz havuza girip, at binebileceğiniz, geceleri barbeque yapıp daha sonra dev ateşin etrafında oturup içkilerinizi yudumlayıp sohbet edebileceğiniz club.

Birçok spor faaliyetine olanak sağlayan country club İstanbul’dan kaçmak için güzel bir neden. Saklıköy'de yaz aylarında yarı olimpik havuzda yüzebilir, voleybol, basketbol, mini çim futbolu, tenis kortlarında tenis oynayabilirsiniz... Spor evinde; Fitness Center, sauna, jakuzi, squash kortu ve ping pong odasını kullanabilirsiniz. Lounge salonunda; satranç, scrabble, tabu, tavla, okey, monopoli oynayabilir, doğada yürüyüş yapabilirsiniz. Geceleri şömine başında eş dost sohbet edebilirsiniz. Açık ve kapalı binicilik manejinde at binebilirsiniz.

Farklı yapılarda kapalı ve açık olarak birçok yeme-içme alanı yaratılmış olan Saklıköy'de Türk ve uluslararası mutfakların tatlarından menüyle ağırlanabiliyorsunuz. Romantizmi tembellikle doğayla kaynaştıran, mahzen restoran ortaçağa doğru yolculuğunuzu sağlıyor. Ama en önemli farkı organik tarım yapılan bahçelerinden gelen sebzelerle, domatesle pişirilmiş yemeklerinin ve salataların tadı. Ben salkım salkım o küçücük domateslerin tadına doyamadım.

İş toplantılarınızı da stresten uzak, sakin bir şekilde gerçekleştirebileceğiniz, gurup halinde gidebileceğiniz bir mekân.

İstanbul’a yakın olup İstanbul’dan kopuk olması sanırım sabahları kahvaltıda sunulan zeytinli ekmekle beraber gitmek için en güzel sebeplerin başında gelebilir.

Fiyat engeli ayağınıza takılmıyorsa bir hafta sonunuzu verdiğinize değecektir.

 
Toplam blog
: 106
: 1384
Kayıt tarihi
: 21.02.07
 
 

Bir yaz gecesi hatırasıyım. Haziran doğumluyum. Bilirler haziran doğumlular. Hele ki haziranın tam..