Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Şampiyon Dede'ye Beşibiryerde: 2:5

Şampiyon Dede'ye  Beşibiryerde: 2:5
 

Dedeye beşibiryerde, neresine takarsa artık!


Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. grup maçı, rakip İngiliz fırtınası Arsenal. Adı kulağa hoş geliyor, futbolu da öyle. Kanaryalar mı? Yok, bu yıl bizim zaten iddiamız yoktu ki. 15 maçtır yenilgi görmeyen Kadıköy de düştü artık!

"Gariplikler Yılı" oldu bu yıl. Olumsuz anlamda tüm rekorları kırdık. 13 maçtır, 10 yıldır yenilmediğimiz takımlara yenildik içerde. Deplasmanda galibiyet görmeyen tek takımdık geçen haftaya kadar. Son yılların en kötü sezonunu yaşıyoruz.

Fenerbahçe Avrupa maçlarında daha farklı, dedik hep. Bir bakıma doğru, mücadele ettiler. Şimdi daha çok kızıyorum onlara, bu mücadeleyi diğer maçlarda da gösterselerdi 10. sırada olur muydu takım?

Yazıklar olsun, binlerce kez hem de!

Maça iyi başladılar, ilk 10 dakika oyun dengeli gidecek, diye sevinirken 9. dakikada golü gördük, sadece 1 dakika sonra bir gol daha. Aynen Sevilla maçındaki gibi, gollerin pozisyonları da Kayseri maçındaki gibi. Zaten spiker yorumunda " Kayseri maçının kasetini iyi izlemişler, " dedi. Çoluk çocuğa rezil olduk, hadi 4:2 yarı yarıya gidiyordu, son dakikalarda yenilen 5. gol neyin nesi?

Arsenalli oyuncular yaş olarak genç ve fizik güçleri çok fazla, ilk golü atan Adebayor'un bacağının uzunluğu neredeyse Carlos kadar, kalınlığı da Gökhan. Bizimkiler onun en çok ofsayta düşen oyuncu olmasını fırsat bilerek ofsayt taktiği uygulamaya çalıştılar ve kendileri ofsayta düştüler hep. Bol ofsaytlı bir maç oldu.

Aragones farklı bir kurguyla çıkardı oyuncuları, Selçuk ve Maldonado'dan oluşan orta saha en zayıf halka idi, hatta bir serbest vuruşta Maldonado tek kişilik baraj oldu ve top kaleye gitti. Onu yerine oyuna giren Ali Bilgin bugün diğer maçlarından daha iyi mücadele etti.

Güiza en az üç golü atamadı, bir tane golü de ofsayt olduğu için iptal edildi. İki golün birini de kendi kalelerine attılar, ayıp olmasın diye belki.

Avrupa'ya güveniyordum, o umudumuz da sona erdi, 3. lik bile hayal artık. Kendi sahamızda final oynama umudumuzu bile yok ettin, DEDE! Grup sonuncusuna beşibiryerde taktılar, sen de nereye istersen oraya tak artık!

Şimdi televizyonda hala "futbolda her şey olabilir, " diyor.

Kısacası futbol oynayan, iyi oynayan çocuklar, en deneyimli Carlos'u bile gölgede bıraktılar.

Avrupa rüyası kabusa döndü, şimdi uyanıp kendi ligimize dönme zamanı. Bu moralle Bursaspor'u nasıl yenerler artık, bilemeyiz!

Tribün ve taraftar desteği de bitti, Volkan, Uğur, Maldonado ıslıklandı sürekli.

Tüm camiaya geçmiş olsun, deyip topu yönetime ve başkana atalım! Popüler adamlarla buraya kadar gidebildi geçen yılın popüler takımı.

İyi geceler!

*****

Resim yine resmi siteden.

http://www.fenerbahce.com/
 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..