Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '09

 
Kategori
Basketbol
 

Şanssızlık, iki farklı mağlubiyetlerin tek açıklaması değildir

Şanssızlık, iki farklı mağlubiyetlerin tek açıklaması değildir
 

eurobasket2009.org


A Milli Basketbol Takımımız, çeyrek final maçında Yunanistan’a iki farklı mağlup olarak ilk dört şansını kaybetti. Turnuvaya fırtına gibi başlayıp, Avrupa devlerini bir bir dize getiren dev adamlar son iki maçını 2 farkla kaybettikten sonra beşinci(!) olabilmek için mücadelesine devam edecek.

Son iki maça kadar çok iyi bir görüntü sergileyen milliler aynen Slovenya maçında olduğu gibi tutuk bir maç çıkardı bu akşam. Konsantrasyon eksiği had safhadaydı. Maçın önemini kavrayıp havaya girebilmek için üç peryodu tüketmemiz gerekti, son iki kaza maçında.

Yunanistan takımı, üst düzey bir oyun oynamayan, iki basketbolcu üzerine kurulu ve özellikle iyi serbest atış kullanan bir takım. Onlarında bir Hidayet’i bir Ersan’ı var anlayacağınız. Ama onların %22 serbest atış kullanan bir Ömer Aşık’ı yok. Tanjeviç çıksa sahaya, daha çok sayı kaydederdi herhalde. Böylesine üst düzey bir turnuvada ve takımda forma giyip te 5 serbest atışın 4’ünü kaçırmak akla mantığa sığar gibi değil. Evet Ömer’İn yapamadığı atış sayısı tam 28, dile kolay.

En büyük umutlatımız Hido ve Ersan 3 peryot ortalarda yokken, sorumluluk aldıkları son dakikalarda iyi işler çıkarsalar da kazanmaya yetmedi.

İki sayı farkla kapattığımız iki maçta da son atışı biz yaptık ve değerlendiremedik. Bu iki şutun tek ortak özelliği maçı direkt kazanmaya yönelik 3’lük atışlardı. Riski alıp kaybettik. Riski almayıp garanti atışa gittiğimiz pozisyonda ise (aynı senaryoda) bu akşamki maçın normal süresinin son atışıydı. Yine aynı şekilde iki farklı gerideydik. Ender topla dripling yatı ve sayısını attı. Maçı uzatmaya götürdü. Devamı ise malum. Son atışlar üçlük olarak kullanılacaksa bile bu atışı Ömer’in serbest atış yüzdesinden yüksek üçlük yüzadesine sahip Ersan, Ender veya Hido kullanabilirdi.

Netice itibariyle eleme grubunda yendiğimiz iki takım bugün yarı finalde. Diğer yarı finalistler de bizi ikişer sayı farkla geçti. Geriye bakıp keşke diyecek çok şey var. Yarı finalleri taraftar olarak değil seyirci olarak izlemek çok zor. Ama basketbolun da adaleti yok. Bazen iyi oynayan kaybedebiliyor ya da bazen iyi düşünemeyen. Ama kaybedilen madalyaları açıklamanın tek şekli “şans ya da şanssızlık” olamaz.

İyiydik ama mükemmel değildik demek ki.

Geçmiş olsun hepimize…


12 Dev Adam 12'de 12 Yapamadı http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=203712

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..