Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sara (epilepsi) ve para hastalığı

İnsanlığın en acı hastalıklarından biri olan  sara (epilepsi) hastalığı, yakalananlar için refleks kontrolünün tahmin edilmedik yerde ve zamanda kaybolmasıyla yaşadıkları çaresizlik bir insanlık dramıdır. Ne yazık ki henüz kökten çözüm üretilmediği için günlük yaşamda zaman zaman olmadık yerlerde hastaların çaresizliklerini görebiliyoruz ve üzülmemek mümkün değildir.

Aynı şekilde bir insanın kabul edilmez kuralsızlıklarla hırsalarla toplumu ve muhataplarını rahatsız edecek şekilde para güdüsünün esiri olmasını da sara hastalığına eş durum olarak algılıyorum.

Ancak sar'a hastalığı bir zor ve çaresiz durum olduğu için titremesi gelen insana çevredeki tanıdık tanımadık herkes yardım etmeye gayret etmektedir. Ama buna karşın para krizine girmiş birinden muhataplar nefret etmekte ve rahatsız olmaktadır. 

Sara hastalığı çaresizlik iken, para hastalığı kudurganlık gibi yansımaktadır. Sar'a hastalığında beyin oto-kontrolünü yitirirken para hastalığında beyin hırsı yönetmeye geçerek agresiflik üretmektedir

Para olgusunun sosyal psikoloğlar ve psikyatrlar tarafından detaylarıyla araştırılarak; sar'a hastalığı gibi para hastalığının da tedavisi için çareler aranması gerektiğini gözlüyorum. Gerçi para hırsına kapılmış insan şişmiş egosuyla kendini hasta görmek yerine yüksek görmek gibi bir sendroma kapılsa bile okullardaki eğitim programlarıyla, medyayla, STK ların faaaliyetleriyle topluma yansıltılarak bir derecede etki sağlanabilir.

Özetle; kuralsız para hırsının hastalık olduğu tanımlanarak insanlığa duyrulmasının toplum düzeni için çokça önemli olduğunu düşünerek, bu doğrultuda toplumsal tavrın oluşarak gelişmesi umuduyla...

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..