Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Savaşmayın sevişin...

Libya’da devrik lider Muammer Kaddafi’nin öldürülmesinin ardından yeni bir dönemece girildi.

1969’da Kaddafi’nin Kral İdris’e karşı yaptığı darbe sonucunda hazırlamış olduğu Sosyalizm ve İslam karışımı bir model olan“Yeşil Kitap” ile yönetiliyordu Libya. Bugün gelinen noktada ise 180 derecelik bir açı farkı olacağı belli oldu. Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil yeni yönetim şeklinin “Şeriat” olduğunu açıkladı.

İlk açıklamaları duyunca şok oldum, neden mi?

Buyurun efendim, açıklanan ilk icraat, ilk düzenleme;

1-Kaddafi dönemindeki boşanma ve evlilik yasasının şeriata aykırı olması nedeniyle yürürlükten kaldırılması,

2- Faiz gelirine izin vermeyen bankaların açılması.

Vaaayyy beeee….Demek bu kadar patırtı kütürtü, bunca masumun kanının akıtılması bu iki madde için miydi? İlk düzenleme bunlar olduğuna göre, demek ki insanların en çok mağdur olduğu konular bunlar. Adamlar faiz yemek istemiyor, eh ne yapalım zorla veremezsiniz ya hadi vermeyelim.

Ya diğer konu?

Kaddafi’nin yasaları dört eşliliğe izin vermiyordu, azgın Araplar demek ki sırf bunun için darbe yapıp bu kadar masumum kanını akıttılar. Azgınlıkları had safhaya çıkmış olmalı ki yaralı halde yakaladıkları Kaddafi’ye sopayla cinsel tacizde dahi bulunabiliyorlar. Konsey Başkanı da ne yapsın, Arapları bir an önce rahatlatmak için şıp diye bu iki düzenlemeyi yapıveriyor. Ülkede kaos varmış, iç savaş tehdidi varmış ne gam. Huzurun tesisi her Arabın dört kadın almasıyla yakından alakalı. Yoksa sokaklar nasıl boşalır?

Savaşmayın, sevişin…Çok akıllıca doğrusu…24 Ekim 2011

 

 

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..