Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '12

 
Kategori
Güncel
 

Savcı, sav öne süremez mi?

Özel yetkili savcı, KCK operasyonu ile ilgili soruşturma sırasında ele geçen belgelere dayanarak MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve bazı isimleri ifadelerini almak için savcılığa çağırınca kıyamet koptu.
 
Oysa özel yetkili savcılar, aralarında generallerinde olduğu muazzaf ve emekli yüzlerce subayı sorgulayıp hapse gönderirken hükümet yetkilileri alarma geçmemiş ve hukukun herkesi sorgulayabileceğini ifade etmişlerdi.
 
Hatta eski genelkurmay başkanı terör örgütü yönetmek iddiasıyla halen hapiste. Savcılar tamamen delillerden hareket ederek ilk bakışta inanılmaz gibi görünen bu sonuca ulaşabiliyor ve bu bakış açısı hükümetten destek bulabiliyorsa benzer deliller savcıyı MİT' e götürmüş olamaz mı?
 
Benzer karanlık bağlantıları MİT' te gerçekleştirmiş olamaz mı? MİT' te görevlerini kötüye kullananlar olamaz mı? 12 Eylül döneminde MİT' in sağ-sol çatışmasında oynadığı role bakınca aynı şeylerin günümüzde Kürt-Türk çatışması için planlanmış olabileceği uzak ihtimal midir?
 
Türk ordusunun camileri bombalayacağı mantıklı geliyorda, MİT' in kentlerde Kürt' leri manüpüle ederek Türkiye' nin istikrarını bozmaya çalışabileceği çok mu mantıksız?
 
MİT' in geçmişte yasa dışı olayları Başbakanlarıda kullanarak planladığı, sol örgütlere karşı istihbarat için kiralanan apartmanın kirasının CİA' tarafından ödendiğini kaç kişi bilmektedir.
 
MİT' in içine yabancı istihbarat elemanlarıda sızmış olamaz mı?
 
Türkiye' de 30 yıldır bitmeyen PKK terörünü bitirmek için görüşmeler yapılmışsa ve sonunda birde mutabakat zaptı imzalandığı, bazı mektupların MİT vasıtasıyla Öcalan' a iletildiğine dair kanıtlar ortaya çıkmışsa bunlar normal midir? Başbakan' ın talimatıyla bile olsa MİT' in PKK ile yazılı mutabakatı onurlu bir hareket midir? Bunu yapmaya Başbakan' ın yetkisi varmıdır? Ergenekon terör örgütüyle temas eden Silivri' ye gidiyorsa bizzat terörün Piri PKK ile temas kuran Oslo' ya mı gitmelidir?
 
Kaldı ki Savcı herhangi bir suçlamada bulunmamış sadece ifade almak istemiş, delillerin doğruluğunu araştırmaya kalkmıştır. Belki sonucunda takibata gerek görmeyecektir. Özel yetkili savcılara özel yetkileri gerçekleri daha iyi inceleyebilsinler diye verilmiştir. Yoksa bu özel yetkiler hükümete özel midir?
 
Savcı, "Sav" ileri süremeyecekse adı "savcı" olmamalıdır. Aslında son zamanlarda bazı savcılar "avcı" pozisyonunda görev yaptıklarından, her savcıyı "Sav" ileri sürerken pek göremiyorduk. Bu son olaydaki tepkide bundan olsa gerek.

 
Toplam blog
: 41
: 431
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

1968 doğumluyum. Üniversite mezunuyum.  ..