Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Seçim arefesinde Cumhuriyet Bayramı

Seçim arefesinde Cumhuriyet Bayramı
 

 

Yarın Cumhuriyet Bayramımızı kutlayacağız. En önemli, en değerli milli bayramımız. Ve üç gün sonrada yeni bir seçim gününü yaşayacağız. Son yıllarda sayısını unuttuğum bir seçimi yaşayacağız. Bu demokrasinin gerekliliği, ama halk olarak yorulduk. Ama içinde bulunduğumuz durum öyle bir manzara gösteriyor ki, seçime gidip oy kullanmamız çok önemli bir görev niteliği kazandırmış durumda. Özellikle son 7-8 yıl içinde yurdumuz ne yazık ki gerginleştikçe gerginleşiyor. Gelecek korkusu, özlediğimiz Türkiye’den uzaklaşmak biz düşünenleri üzüyor, karamsarlığa itiyor. Çünkü durum hakikaten ciddi. Garip bir polis devletine gidiş var.

Atatürk Türkiye’sinden kopma endişesi, bizleri daha sıkı birbirimize sarılmamıza neden oluyor. AKP hükümeti, kontrolünü kaybetmiş bir kamyon gibi, ülkeyi uçuruma götürüyor. Halk, gün geçtikçe, her türlü perdelemeye rağmen gerçeği görmeye başladı. Büyük paralarla finanse edilen karşı algı yöntemlerine rağmen güneşi çamurla sıvamak mümkün olmuyor, olmayacaktır da. Onun için herkes sandığa gidecek bu pazar. Oy kullanmak için tatile değil, son oy kullandığı yere giden çok fazla insan var. Pazar akşamı göreceğiz.

Bu seçim öncesi tahmin yapmak istemiyorum, sonrasında konuşuruz.

Kanaltürk kanalı, yıllar önce Tuncay Özkan’dan apar topar alınıp Gülen cemaatinden birilerine verilirken isyan etmiş, bu blog ortamında yorumlamıştım. Şimdi devran değişti, dostlar düşman oldu. Bugün o birilerinden emanet alındı. İlki gibi bugünkü de medya için kara bir lekedir. Bizler her zaman doğru görüşe saygı duyan, akla ve bilime, demokrasiye inanlar bugünkü Kanaltürk ve Bugün TV olayını kınıyoruz. Yaşananlar çağdaş bir ülkeye yakışmayan cinsten.

Bu düşüncemiz hiçbir zaman Gülen cemaatine yakın olduğumuzu göstermez. Biz Ergenekon davasını, Balyoz davasını da daha unutmadık. Biz Atatürk ilkelerini benimseyenler olarak kinci değiliz, farkımız bu. Yanlış her yerde yanlıştır. Biz aydınlanmanın, çağdaş toplumun peşindeyiz.

Sonradan, yıllar sonra kandırılmışız, aldatılmışız demek bizlere göre değil.

Cumhuriyet; düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister

Güzel, aydın, bizlere yakışır, çağdaş nice Cumhuriyet Bayramlarına…

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..