Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '11

 
Kategori
Seçim
 

Seçime değil, insana yatır!

Seçime değil, insana yatır!
 

Parayı, gelir getirici, taşınır veya taşınmaz bir mala yatırma, mevduat, plâsman Millî ekonominin veya bir ticaret kuruluşunun üretim ve hizmet gücünü artırıcı nitelikte olan aktif değerlerine yapılan yeni eklemeler, envestisman . Bir çıkar veya kazanç sağlamak için yapılan davranış. 

Tarifte de yer aldığı üzere ‘yatırım’ sözcüğü ticari kazanç ve çıkar elde etmek üzere anlamlanmış olup , belleklerde bu ifadeyi çağrıştırmaktadır. Yatırım sözcüğü önüne ’seçim’ kelimesini alınca veya bu eylem gerçekleştiricileri tarafından dile getirilince , TBMM kanımca , yatırımcılardan müteşekkil ticari bir kurum gibi algılanmaktadır. Seçim yatırımı ; TBMM ye duyulan güveni sarsıcı bir tabirdir. 

Bir yerde Yatırım varsa arkasında rant arayışı vardır, kazanç elde etmek vardır. Oysa Vekil adayı, bırakın parası şöyle dursun , kendini vatanına feda etmelidir. Burası Türkiye; burada parası olan yatırım yapar. Orta gelir seviyesi ve alt gelir seviyesinde yaşayan, ülkemin yaklaşık yüzde sekseni bulan vatandaş topluluğu seçim yatırımı yapamaz. Onun içindir ki; meclise giremez. Onun içindir ki ; halinden anlayan , sıkıntısına ve derdine vakıf temsilcilerini meclise sokamaz. Çünkü meclis ; yatırım yapabilenlerin girebileceği bir mekandır. Gönlünde taşıdığın umutlar, beyninde yeşeren fikirler; dile gelebilmesi için , ülken adına yönetimde hizmet verebilmek için paran olacak. Zira bu iş yatırım işi. Nasrettin Hoca’nın dediği gibi, parayı veren düdüğü çalar. 

Samimi olarak ve vatan aşkıyla, parasını meclise girmek için harcayan , hangi partiden olursa olsun ‘adam olsun’ cinsinden vekilleri tenzih eder, alışılagelmiş kullanımıyla, seçim yatırımını halkın sırtına daha sağlam basmak için yapanlara iyi işler diler, seçime değil insana yatırım yapan , Mustafa Kemal karakterli vekilleri ülkemin yönetiminde görmek isterim. 

 
Toplam blog
: 63
: 547
Kayıt tarihi
: 19.07.10
 
 

Bir arkeolog gözüyle dünyaya bakan, aşk gözüyle kendini kazan, can gözüyle kainatı bulan, adam gi..