Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '18

 
Kategori
Güncel
 

Seçimler ve Gençler...

Önümüzdeki Pazar günü gerçekleştireceğimiz seçimlerde, kanımca gençlerin tavır ve davranışlarının nasıl bir seyir izleyeceği merakla beklenecek.

Bu seçimlerde ilk kez oy kullanacak 18-19 yaş aralığındaki genç insan sayımız, 1.078.000’miş.

Ayrıca...

1 Kasım 2015 genel seçiminden sonra seçmen vasfını kazanıp ilk kez 16 Nisan 2017 anayasa referandumunda sandığa giden bugün 19-21 yaş aralığında olan kesimlerin sayısı da, 1.342.000 dolaylarındaymış.

Bu seçimde...

Toplam seçmen sayısı...

59.369.000’miş.

(Sayısal verileri, hürriyet gazetesi yazarı Sayın Sedat Ergin’in köşeyazısından aldım.)

***

Türkiye’de özellikle genç nüfus katmanında “işsizlik” had safhada.

Seçimlere giren adayların ve ayrıca partilerin gençlere yönelik vaatleri ve müjdeleri, en azından şimdiye kadar olana göre “gözboyayıcı” düzeyde.

Gençlere, işsiz gençlere “vatandaşlık maaşının” verileceğinin müjdelenmesi, kredi miktarlarının arttırılacağının vaadedilmesi, olumlu gelişmeler...

***

Fakat, yeni gelen genç nesil gerçekten de çok iyi analiz edilmeli. Bu yeni genç kuşaklar, teknolojiyle içiçe büyüdüler. Gözlerini açtıklarında en azından geçmiş kuşaklara göre ileri düzeyde teknoloji olanaklarına sahiplerdi.

Bence, gençleri kısıtlamayan, onlara özgürlük vaat eden, üzerinde yaşayacakları ülkelerinde onlara “fırsatlar” sunacak politikacılar, ileri dönemlerde hâsıl olabilecek seçimlerde başarılı olabileceklerdir. 

 

 
Toplam blog
: 706
: 83
Kayıt tarihi
: 18.05.16
 
 

Ben, Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunuyum. Şuan için öze..