Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '13

 
Kategori
Güncel
 

Şehir Hastaneleri

Şehir Hastaneleri
 

Geçenlerde hastanelerin içler acısı durumu ile ilgili bazı bilgiler yansıdı medyaya. Cumhuriyet gazetesi “Güneydoğu Hastaneye Hasret” diye başlık kullanmış ve şöyle demişti: “Şanlıurfa Çocuk Hastanesinde yer yokluğu nedeniyle yataklarda 2-3 çocuk yatıyor. Hastenede hijyenden eser yok. Diyarbakır’da TOKİ tarafından yapılan hastenenin zemin katlarını her yağışta su basıyor. 21 asansörün büyük bölümü ise servis dışı.”

Bu hastaneler konusunda Başbakan da çok sıkıntılı idi. “Şehir Hastaneleri” yapmak istediğini ama bu hayalinin engellendiğinden bir kaç defa bahsetmişti. Yakın zaman önce bu konuda mecliste “Şehir Hasteneleri”nin önündeki engellerin kalktığına dair haberler yapılmıştı. İşte şimdi tam fırsatı. Devasa Şehir Hastenelerini bir önce her şehrimize kurmamız lazım. Bu iş ayrıca standart olarak yapılmalı. Bu işi bana göre tüm ülkede TOKİ üstlenmeli ve bir an önce olumlu sonuçlar alınmalı.

81 ilde en az 1000 kişinin çalıştığı şehir hasteneleri olması en az 81.000 kişinin istihdam edilmesi demek. Bu istihdam başka katma değerleri de yaratacağı için en az ülke çapında toplamda 120.000 kişinin istihdam edilmesi demek. Yani iç ekonominin daha da büyümesi demek. Ayrıca bu, sağlık algısının ülke çapında daha da gelişmesini sağlayacaktır. Bir de Allah korusun önemli bir felaket olduğunda insanlara kalacak hazır ortamlar da sağlanmış olacaktır.

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..