Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '13

 
Kategori
TV Programları
 

Selen Soyder - Tolgahan Sayışman ile Lale Devri 4. sezona başlıyor!

Selen Soyder - Tolgahan Sayışman ile Lale Devri 4. sezona başlıyor!
 

İnstagram üzerinden mutluluklarını sevenlerine bir kez daha gösterdiler


Evet, Lale Devri 4. Sezona Eylül ayında başlıyor.4. sezona başlayan bir yapım hakkında haksız eleştiri yapmamak gerektiğinin bilincindeyim. Biraz da kritik ve ince bir çizgi üzerinde bu yapıma bakmak zorunda olduğumu da her halde sizler de fark etmişsinizdir. Ne kadar başarılı? Sorusunun doğru soru olmadığını düşünüyorum çünkü eğer bir yapım 4. Sezonunu yaşıyor ve seyircisi tarafından “kaldırılacak mı acaba?” soruları ile sanrılar yaşıyorsa bu bir başarı değil de nedir?

Lale Devri sezonu kendine yakışır bir şekilde bitirmişti. Hatta “sezon finalinden çok gerçek bir final” diye yorumlayanlar da oldu haklı olarak. Seyircisinin aklına soru işaretleri bırakan dizinin yeni sezonu merakla bekleniyor.

Dizinin ilk 11 bölümü Show Tvde Salı geceleri 20.00 da yayınlanmıştır fakat beklediği ilgiyi görememişti. Tam da yayından kaldırılma kampanası çalarken ilginç bir atakla Fox'a transfer olmuştu ve Cumartesi geceleri yayınlanmaya başlamıştı. Sonuç olarak Fox, Lale Devri’ne şans olarak geri dönüşte bulunmuş ve dizi de bu kanalda başarı göstermişti. Fakat dizinin kaderi bir dolu ayrılıklarla çalkantılar yaşayıp gitti. Dizinin başrol oyuncusu Emina Sandal16. bölümde diziden ayrılmıştı, yerine Türk dizi tarihinde bir ilk olarak o sırada aynı yapım şirketinin Yer Gök Aşkadlı dizisinde başrol olan Selen Soyderdizisinde ki Toprak karakteriyle Lale Devri dizisine yine başrol olarak taşınmıştı.

Selen Soyder mi diziye, dizi mi Selen Soyder’e şans getirdi? Bana göre her ikisi birden….

Dizi setinde de sürekli bir çalkantı yaşanmıştı. Hatırlarsınız ve hatta sosyal medya üzerinde kan davasına dönüşmüş fan atışmalarına sebep olmuş sarsıcı bir ilişki de vardı orta yerde. Dizinin başrol oyuncuları Tolgahan Sayışman'la Serenay Sarıkayaarasında bir aşk yaşanmıştı, ama ikili ayrılmıştı. Daha sonra Tolgahan Sayışmandiğer başrol oyuncusu Selen Soyder'le de bir beraberlik yaşamıştı ve ilişkileri hala devam etmektedir.

Dizinin başrol oyuncu Serenay Sarıkayakişisel nedenlerden ötürü 3. sezonda diziden ayrılacağını açıklamıştı.Serenay Sarıkaya'nın diziden ayrılırken seslendirdiği Yalnızlığım şarkısı sosyal medya da büyük ilgi görmüştü. Geride kalanlar pek de geriden gelmediklerini kanıtlayarak şimdi 4. Sezona hazırlanıyorlar. Ama Serenay Sarıkay da Medcezir ile ekranlara ihtişamlı bir giriş yapacağa benziyor.

Selen Soyder de Serenay Sarıkaya gibi tacı başında güzellerimizden. 3 sezondur ağlayan ve hatta son 5 ayında gözyaşı sel olan “Toprak bu sezonda hıçkırıklar içinde kalacak mı?” diye merak ediyorum doğrusu.  Sempatik bir karakteri bu kadar ağlatıp, seyirciyi ekrana bağlamak da ayrı bir meziyet doğrusu... Selen Soyder’in artık ağlamaktan yorulduğu kanaatindeyim, ayrıca hep aynı kalıp içerisinde rol yapmak oyuncu içinde pek geliştirici bir durum değildir. Toprak karakterinin ağlayan yüzü Selen Soyder’in üzerine yapışmış gibi duruyor artık. Umarım senaristler konuyu ona göre bağlarlar. Tolgahan Sayışman, Selen Soyder’e göre daha şanslı bir kariyer planı ile gitmekte.Saadet Işıl Aksoy ile başrollerini paylaştığı “Büyük Sürgün”isimli film sayesinde biraz Lale Devrin’den uzaklaşmış olması bu yolu Tolgahan Sayşman’a fırsat olarak getirmiştir.  Erol Özlevi'nin yönettiği film; 1964 yılında, Rum “Eleni” ile adalı bir faytoncunun oğlu olan “Sedat”ın, Büyükada'da geçen imkansız aşkını anlatıyor. Dilerim Selen Soyder de oynadığı karakterden sıyrılabileceği böyle imkanlar bulur kendine.

Sizce, Lale Devri’nde 4 sezondur entrikanın dibine vurmadan, dolap dönmeden, entrika fırtınaları arasında bir tek bölüm izleyemeyen seyirci de yorulmadı mı? Entrika çemberi o kadar ki oyuncuları da yormuş olmalı, haliyle de dizi setinden magazin basınının süslü köşesine “ Kenan Bal, Gül Onat'ı tokatladı” diye düştü. Hani doğrusu''dizi sıktı da reklam mı yapılıyor acaba? '' diye düşünmeden de edemedim.

Benim için bir dizi 2 sezondan fazla olunca tadı tuzu kaçıyor. Eğer tarihi sıralamayı takip eden bir dizi projesi ise haliyle 3-4 sezona sarkan yapımlar olabilir, ama diğer yapımlar için pek bir vahim durum ortaya çıkıyor doğrusu. Eğer bir dizi 3. sezonuna sarkmışsa senaristler ne var ne yok kullanmaya başlıyor, uydu mu, uymadı mı diye düşünene hak getire, bir de üstüne artık senaryo fantezi ödülü almaya doğru yola çıkıyor. Lale Devri’nin en absürt durumu da sanırım Yeşim’in ruhunun esintisinin dizinin görüntüsü üzerine düşmesiydi. Orta yerde kabustan rüyaya her neresi varsa dolaştı Yeşim. Bu durum daha çok seyirciyi rahat bırakmayan bir akış gibi geldi bana. Düşünsenize” bu karakter gitti, yenisine bakalım!” derken birden karşımıza karakter ruh olarak geliyor ve bence tahammül sınırlarını da zorluyor.

Dizi gerçekten uzaklaştığı gibi uzadıkça eski tadına ulaşması da imkansız olmaya başlıyor. Ama şimdiki fanlar sağ olsun her an bağlandıkları diziyi gündemde tutmayı başarıyor.  Bir süredir ortalıkta Lale Devri’nin dördüncü sezona yol aldığı dolaşıyordu ama yapımdan bir açıklama olmadığı için çokta üzerinde durmamıştım. Şükrü Avşar’ın yaptığı açıklama sonrası bu sefer de 4. Sezon ne olacak, kim gelecek, kim gitti… diye bir sürü soru işaretleri ile start verdi.

Bu kadar özveri ile dizisine bağlanan Lale Devri seyircisindeki sabrı doğrusu takdir etmek gerekiyor. Dizilerini, bağlı bulunduklar oyuncunun fanlığını terk etmediler.  Yapımcıların hepsinin fanlardan çok reyting cihazı ile kendilerine bağladıkları denekleri daha çok göz önünde tutmaları doğrusu beni çok üzüyor. Deneklerin başköşeyi alması göz önünde tutulurken, fanların da dış kapının dış mandalı pozisyonunda bırakılması dizi sektörünün yöneticilerinin sık yaptıkları hatalardan biridir.

Oysaki; onların kurdukları sayfalar üzerinden yapılan yorumlar ile oluşturdukları trafik sayesinde, sosyal medya üzerinde ki paylaşımları dizilerin gündemde her dem sıcaklığını korumasını sağlıyor. Eski kafa düşünceleri bir tarafa bırakıp biraz yeni metod parasız ve sadece gönül bağı ile yapılan reklamları göz ardı etmemeliyiz. Lale Devri dizisi fanlar ile barış çubuğu yakmalı ve kendi içinde de kaynayan kazanın altını söndürmeli.  Bu da dizinin başarısını arttıracaktır.

Hayatta başarınızın artarak sürmesi dileği ile…

www.televizyongazetesi.com

eceer6@gmail.com

 
https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fb 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..