Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '10

 
Kategori
Haber
 

Seslerini duyurmak isteyen işçiler gözaltında...

Seslerini duyurmak isteyen işçiler gözaltında...
 

Resim kaynağı; TEKGIDA-iİŞ


AK Parti Genel Merkezi önünde kendini zincirlemek isteyen 42 Tekel işçisi gözaltına alındı.

Türk-İş Genel Merkezi önünde eylem yapan TEKEL işçilerinin bir kısmı teker teker buradan ayrılarak Tek Gıda-İş Sendikası önünde toplandı.

Eylemciler buradan dolmuşlarla Ak Parti Genel Merkezine gitti. Genel Merkez önünde kendilerini zincirlemek isteyen beyaz kefen giymiş işçilere polis tarafından “Eylemin yasal olmadığı, devam edilmesi durumunda müdahalede bulunulacağı” uyarısında bulunuldu.

Uyarıyı dikkate almayan 10'u kadın 42 eylemci polis tarafından gözaltına alındı. İşçilerin ellerine plastik kelepçeler takıldı.


***

Adana'da Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü'nde çalışan işçiler, D-400 kara yolunu trafiğe kapatarak eylem yaptılar.

İşletme önünde saat 07.00'de biraraya gelen ve işe 1 saat geç başlayan yaklaşık 150 Tekel işçisi, sloganlar attı.

İşçiler adına konuşan Türk-İş iş yeri temsilcisi Mustafa Ersoy, "Bizler özlük haklarımızı alarak başka kamu kuruluşlarına geçmek istiyoruz. Bunu alana kadar da eylemlerimiz devam edecek. 31 Ocak'ta bizi iş yerine almayacaklar. Ayın 14'ünde Ankara'da olacağız. Oturma eylemi ve açlık grevi yapacağız" dedi


***

Öğrenciler, TEKEL işçilerinin eylem yaptığı Türk-İş Genel Merkezi önüne geldi. Öğrenciler, topladıkları bir miktar parayı TEKEL işçilerine destek olmak için sendika yöneticilerine vermek istedi. Sendika yöneticileri Tekel işçileriyle dayanışma amacıyla bir hesap açıldığını ifade ederek, yardımı elden alamayacaklarını söyledi. Çocuklar, daha sonra, sendikacıların yönlendirmesiyle Türk-İş binasında hizmet veren banka şubesine giderek açılan hesaba topladıkları parayı yatırdı.

***

Tekgıda-İş Sendikasının üyesi olduğu Uluslararası Gıda, Tarım ve Turizm İşçileri Sendikası (IUF) ile başlattığı ''Tekel İşçilerine Destek Kampanyası''nın uluslararası alanda duyulmasıyla dünyanın farklı noktalarındaki sendika ve kuruluşlardan destek mesajları gelmeye başladı.

Sendikaya şu ana kadar 93 ülkedeki sendika ve kuruluşlardan 2 bin 730 destek mesajı ulaştı. Destek mesajlarının geldiği ülkeler, dünyanın dört bir yanına dağılıyor.

Bu ülkeler arasında Almanya, Amerika, Arjantin, Arnavutluk, Benin, Bosna Hersek, Burunei Sultanlığı, Cezayir, Endonezya, Ermenistan, Fransa, Hindistan, Hong Kong, İran, Jamaika, Kore, Malezya, Meksika, Nijerya, Nikaragua, Pakistan, Rusya, Ruanda, Suriye, Şili, Tayland, Venezuela, Yeni Zellanda ve Japonya bulunuyor.

Kaynak TEKGIDA-İŞ

Necati TÜFEKCİ Ocak 2010 ANKARA

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..