Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '10

 
Kategori
Güncel
 

Tekel işçileri direnmeyi seçti...

Tekel işçileri direnmeyi seçti...
 

Tekel işçileri eyleme devam dedi.

Kullanılan (8180) sekiz bin yüz seksen geçerli oyun, (8150) sekiz bin yüz ellisi eyleme devam etmeleri yönünde kullanıldı.

Ankara’da Türk İş önünde kurulan sandıkta kullanılan (1282) bin iki yüz seksen iki oyun tamamı eyleme devam yönündeydi.

İktidarın çalışma sürelerini on bir aya çıkarma vaadi ve maaşlarda yapılacak olan iyileştirme işçilerden destek görmedi.

***

Türk İş’in yaptığı son araştırmaya göre;

Yoksulluk sınırı 2 bin 588 lira 36 kuruş!

Açlık sınırı 7 yüz 95 lira.

***

Emeklilere yapılacak zam oranı günler öncesinden kamu oyuna duyuruldu. Salı günü grup toplantısında yapılan açıklamaya göre düşük maaşlı emekliye net 101 lira, yüksek maaşlı emekliye 63 lira emeklilerde hayal kırıklığı yarattı.

***

Yargıtay’da boşalan 34 Yargıcın seçimi sekiz aydır yapılamıyor... Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker; "Üye eksikliği nedeniyle müzakere yapamıyoruz.. Yargıtay ve dolayısıyla da adli yargının çalışamaz hale gelmesi, hangi çevreleri memnun eder? Yurttaşların dava dosyalarının sürüncemede kalması, ceza davalarının zamanaşımına uğraması, gecikme nedeniyle adaletin adalet olmaktan çıkması kimin işine yarar? Bu soruların yanıtı verilmelidir.

Yaşananlar göstermektedir ki, Yüksek Kurulun bu şekilde çalışamaz hale getirilmesi, bazı çevrelerin Yüksek Kurul'a TBMM'ce, yani siyasilerce üye seçilmesi yolundaki uğraşılarına zemin hazırlamak amaçlıdır. Ancak, Yüksek Kurula doğrudan siyasilerce üye seçilmesinin yaratacağı sakıncaları ortaya koyması bakımından da dikkat çekicidir.
Siyasi bir kimliği olan Adalet Bakanın ve müsteşarının Yüksek Kurul'da olmaması gerektiği yolundaki itirazlarımızın, ne yazık ki, bir kez daha haklılığı ortaya çıkmıştır. Sayın Adalet Bakanını, yürütme gücünü yargı üzerinde kullanmaktan vazgeçmeye ve sorumluluğa davet ediyoruz."
dedi.

***

Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığı’nda araştırma yürüten Hâkim Kadir Kayan ve Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili’ye gönderilen zarflardan 8’er tane kalaşnikof mermisi çıktı.

Yapılan aramalara mafyavari yöntemlerle kamuoyu desteği sağlamaktan başka bir sonuca yol açmayacak olan posta yoluyla kalaşnikof mermisi göndermede kullanılan adresin sahte çıktığı basında yer aldı.

***

Malum olduğu üzere “Milli birlik açılımı”nın yansımaları memleketin değişik yerlerinde yurttaşları karşı karşıya getirmeye devam ediyor.

***

Başbakan “Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmem!” diye haftalık olağan konuşmasını yaparken aynı ülkede yaşamadığımız duygusuna kapıldım. Aklıma Tekel’in içki bölümünün 292 milyon dolara MEY’e satılması takıldı.

Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmeyen “ Başbakan’ın iktidarı döneminde 2004 yılında özelleştirmeden aldığı içki bölümünü kamuoyunun bildiği üzere iki buçuk yıl sonra 900 milyon dolara ABD’li bir gruba satılarak 600 milyon dolarlık tatlı kâr MEY’in kasasına girdi.

***

İktidarı şahaneleri döneminde Telekom iki yıllık kârına satıldı.Akılda kalanlar ise şöyle; Erdemir ve İsdemir, PETKİM, TZDAŞ, DİTAŞ, TÜPRAŞ, TÜMOSAN, HAVELSAN, , Seydişehir Eti Alüminyum yanında bir baraj ve 4 taşınmaz , TEKEL, TAKSAN , GERKONSAN, THY'ye ait USAŞ, İGSAŞ, Petrol Ofisi, Başak Sigorta, limanlar, kombinalar, depolar ve milyon dolarlık arazili tesisler…

Aralık ayı içinde altı tane şeker fabrikası …

***

Bu arada Cübbeli Ahmet Hoca lakaplı Mahmut Ahmet Ünlü, tehdit edildiğini, hakkında montajlı iftira kasetlerinin yayınlanabileceğini açıkladı. “Bana inanmayana hakkımı helal etmem...” dedi.

Necati TÜFEKCİ, Ocak 2010 ANKARA

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..