Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '07

 
Kategori
Edebiyat
 

Sevda büyücüleri

“ Günde on altı saat yazarak, okuyarak, hayatı izleyerek, kendime emek vererek, yaşamın, yazmanın tadını çıkartıyorum” diyen ve otuza yakın yayınlanmış kitabın yazarı Fevzi GÜNENÇ (*)’in 1991 Orhan Kemal Öykü Ödülü Birinciliği’ni kazanan öyküsünün de yer aldığı “ Sevda Büyücüleri ” (**) adlı öykü kitabı Zemge yayınları Öykü Dizisinin üçüncü kitabı olarak yayınlandı ve daha mürekkebi kurumadı.

Daha çok çocuk şiirleri, çocuk öyküleri ve Ankara Devlet Tiyatrosunda sahnelenen Tiyatro Oyunları ile tanınan Fevzi GÜNENÇ’in bu öykü kitabında 21 adet öykü yer alıyor.

Doğup büyüdüğü uzun yıllar yaşadığı Gaziantep’te geçen çocukluk ve ilk gençlik yıllarının derin izlerini taşıyan bu öykülerde okuyanı saran kucaklayan sımsıcak anlatımı altını çizerek belirtmem gereken özelliği yazarın. Her şeyden önce kullandığı yazı dili güncel anlaşılır duru Türkçe.

Yazarın bu kitabında yer alan “Baharın Gülleri Açtığı Zaman” adlı öyküsünde beni alıp uzaklara götüren büyülü bir bahar rüzgarı esiyor sanki saçlarımı dağıtan.

Bu öyküde ;

…….. ” Hülya’nın yeğeni olmalısın sen”.. Dedi. Başımı salladım. “Hülya” diyordu halama. “Hülya hanım, Hülya bacı, Hülya kadın “ değil. “Hülya”.. Sandığındaki minicik şişelerde kaldı gözlerim. O iri parmaklarını başımda dolaştırarak saçlarımı okşadı. Sonra oturmalığı kurup, koku sandığını onun üzerine yerleştirdi.Kutunun içinden çıkarttığı şişeye benzeyen alüminyumdan yapılmış bir koku kabını çıkartıp salladı. Tıpasını açtı. Tıpaya bulaşan kokuları elime sürdü. Bahar yayıldı çevreye…..”

Diye devam eden olayların anlatıldığı yer ve zaman yazarın çocukluğunun yaşandığı yer ve zaman olmalı, sanki yaşanmış bir olaydı anlatılan.

Sevda Büyücüleri’ni ve diğer öykü kitaplarını edinip okumalı öykü severler baharın o güzel büyülü kokusunu içlerine çekebilmek için.

(*) Fevzi GÜNENÇ ; Eylül/1940 Gaziantep doğumlu.

(**) Zemge Yayınları 23 Nisan Mah. Üniversite Bulvarı 41. Sok.No. 8/A Şahinbey/Gaziantep

 
Toplam blog
: 19
: 502
Kayıt tarihi
: 02.03.07
 
 

Ali ÇAPAN 10.03.1948'de Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde doğdu. Ankara İTİ Akademisini bitirdi. 30 yıl..