Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '09

 
Kategori
Haber
 

Sevigen ve düşündürdükleri

Mehmet Sevigen, Deniz Baykal ile uzun süredir birlikte. Baykal, onu her zaman taşıdı. Nedenini bilmiyoruz. Sevigen'in bir haksız kazanç peşinde olduğu iddiası basına yansıdı. Bu doğru mudur, ilk midir, fikrim yok. Araştırılsın diyeceğiz, ama kimi kime şikayet edicez ki?

Ancak, yıllırdar politikayı mesleği haline getirmiş insanların, ülkeyi ve toplumu yönetmek anlamına gelen politika kelimesinin derin anlamıyla bağdaşmamaları gerekir. Bizim gibi, hukuksal düzenin doğru düzgün işlemediği bir ülkede, politikayı meslek haline getirmiş insanlardan her türlü şey beklenebilir. Neden hep ordadır, orda kalmak için neler yapmaktadır, kimlerin önünü kesmektedir, orda kalmak için oy satın almakta mıdır, bunun karşılığını nasıl ödemektedir? Bu tarz insanların ülkeye hizmet etmeleri sözkonusu değildir. Onlar kişisel tatminlerine hizmet edebilirler.

Seçim yasası da, bu meslekten politikacıların zihniyetinin ürünü olduğu için, seçmen oy vermezse hiçbir anlamı olmuyor, mutlaka bir partiye oy vermek zorunda bırakılıyor. Bu seçim değildir, seçilenleri seçme zorunluluğudur, seçmeme hakkının olmadığı bir seçim olur mu? İstediğimiz kadar yırtınalım, eleştirelim hayır diyen oyumuzun bir değeri yok. çünkü, dağılıma sokulmuyor, 'ha boşmuş, çöpe' deniyor. Buna da demokrasi diyorlar.

Halkın bunlara onay vermemesi gerekir. Örneğin seçim yasasının değişmesi için, büyük oranlarda, insanın seçime gitmemeli. Ancak bu o kadar uzak bir ihtimal ki. Biz, tapınacağımız adamı, kendimiz yaratır, kendimiz kulu kölesi oluruz. Bu da cahil bir toplumun kaçınılmazı.

 
Toplam blog
: 467
: 1012
Kayıt tarihi
: 21.10.07
 
 

Ankara'da yaşıyorum. Çeşitli güncel konularda, zaman zaman "Neden olaya böyle bakılmıyor?" diye düş..