Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '13

 
Kategori
İlişkiler
 

Seviyeli beraberlik yasal hale getirilmeli; dul kadınlara erkek arkadaş edinme hakkı verilmeli

Seviyeli beraberlik yasal hale getirilmeli; dul kadınlara erkek arkadaş edinme hakkı verilmeli
 

Evlenemeyen, evlenmek istemeyen insanlar var; bunlar bir kadının/erkeğin elini tutmak için imamın gözünü gözleyemezler. Gitsin sizin abuk sabuk kurallarınız, insanlara hayatı yasaklayamazsınız. Evlenmiyorum işte ve hayatımı da yaşayacağım, kimse bana karışamaz!

Toplumun bir kesimi bunlara karşıymış! Bu, toplumun bir kesimi evlenemeden, bir erkeğin elini tutmadan rahibe gibi yaşayıp ölen talihsiz kadınlar için ne diyor acaba?

Milyonu aşan düzenin mağduru kadınlardan, yüz binleri aşan erkeklerden bahsediyoruz. İnsanlarda herkes aradığı her şeyi her yerde bulabilir zihniyeti var. Özellikle bu öngörü Türkiye gibi kapalı toplumlar için çok yanlış. Fakirlik var, birini bulmanız/almanız paraya bağlı olabiliyor. Ülkemizin insanları aşırı önyargılı; aradıkları kimse konusunda dış görünüşe bakarak güzel/çirkin, şöyle/böyle yaklaşımıyla hareket ediyorlar. Bu da bazılarımızın istediği ilişki düzenini kurmasını zorlaştırıyor. Türkiye’de ilişki nikâha bağlı. Nikâh olması için de evlenmeniz gerekiyor. E bazılarımız evlenebilseler evlenecekler zaten. Yok boyu kısa, yok kilolu, tembel çalışmıyor, serseri işsiz güçsüz, huyu kötü, güzel değil, hatta son zamanlarda kızlar için işi/mesleği yok, babası zengin değil, dul kadın arkasında üç çocuk, ayrılmış olsa da belalı kocası var… Ve daha neler neler! Muhafazakâr ve mutasıp çevre, kutsal çevre, medeni kanuncular, tek nikâhçılar, illa nikâhçılar söyleyin ne olacak bunlar?

Çözümü bulmuşsunuz: Otursun evinde; değilse morga!

Bu aşağılık çözümlerinizi kendinize saklayın! Biz bütün kapıları açtık. Yaşamak isteyenler korkusuzca düşün peşimize!

Yeni Anayasanın arifesindeyiz. Bakın devlet zina suçunu kanundan çıkardı. Noldu, ahlaksız devlet mi oldu? Kıyametin kopması gerekirdi ama kopmadı. Resmi evliliğin yanında karşılıklı anlaşma ile isteyenlere kanunla “seviyeli beraberlik” diye tanımlanan düzen getirilebilir. Mesela Murat oğlumuz “Ben Ayşe kızla ömür boyu evli kalmak istemem ama 3 yıl 5 yıl 10 yıl birlikte yaşayabilirim” diyebilir. Adam da dul, kadın da, çocukları karşı çıkıyor, çevreden çekiniyorlar vs her hangi bir nedenle evlenemiyorlar, evlenmek istemiyorlar. Bunların arkadaşlıkları, bir arada olmaları, birlikte yaşamaları kanunen güvence altına alınabilir. Örneğin “Hatice dul ama birlikte yaşadığı bir arkadaşı var” En azından bugünkü gibi kaçak göçek olmaz. Şimdi dul kadın kafede biriyle çay içse adı namussuza çıkıyor.

Tamam, bugün de gizli kapaklı ilişkiler sürüyor ama insanlar rahat değiller. Zaten oluyorsa bırakalım açıktan olsun. Otel odasında basıp öldürdüğünüz Ayfer kızı toprağa verince yüreğiniz mi soğuyor.

Bu konu kaldırım ilişkileri şeklinde algılanmamalı. Eli yüzü düzgün bir adam/kadın. Karşılıklı saygıya dayanan seviyeli bir ilişki. Evlilikten tek farkı arada nikâh yok.

Bu sadece evlenemeyen ya da dul kalmış insanlar için. Evli kimselerin bu şekilde arkadaşlıklarına karşıyım. Evliliğin kutsallığı demeyelim de saygınlığı var. Böyle düşüncelerin varsa ayrıl kardeşim. Yalnız evli kadınların/erkeklerin arkadaşlık seviyesinde kalan ilişkilerinin de yasaklanmaması lazım.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..