- Kategori
- Yöresel Yemekler
- Okunma Sayısı
- 4345
Şevket-i bostan

Yabani olarak yetişen, dikensi yaprakları olan, özellikle Ege'de sebze yemeklerinin kralı olarak bilinen ve tercih edilmesindeki en büyük etken böbreklere faydası olan, odunsu bir bitkidir.
Şevket-i bostan her yerde bulunmadığı için, satın alınması oldukça güçtür. Özellikle Ege’de ve Akdeniz’de semt pazarlarında bulabilirsiniz. Size tavsiyem temizlenmiş olarak satın almanız.
En çok bilinen ve tercih edilen pişirme şekli kuzu etli olanıdır.
Giritli Türklerin mutfağına ait bu yemeği kesinlikle tatmanızı tavsiye ederim.
Yapılışı:
Yarım kilo Şevket-i bostan iyice yıkanıp kabuğun ortasında kalmışsa sert bölüm çıkarılır. İkişer santim gelecek şekilde doğranır. Takribi ¼ kg kuşbaşı kemiksiz kuzu eti düdüklü tencerenin dibine konur, üzerine doğranmış şevket-i bostan yayılır.
Bir tasta bir limon suyu, dolu dolu bir yemek kaşığı unla karıştırılır. Un topak kalmayacak şekilde su ilavesiyle ezilip süzgeçten geçirilerek tencereye dökülür.
Yeteri kadar tuz, iki su bardağı su ve iki yemek kaşığı zeytinyağı konur. 15 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
Not: İstenirse sadece haşlanıp salata gibi de yenebilir.
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Ellerinize sağlık.Ne güzel tarif etmişsiniz.Ankara'da bulabileceğimi zannetmiyorum.Kızıma İzmir'e gidersem belki orada bulup yapmaya çalışırım.Teşekkürler.Selamlar.NAHİDE ÇELEBİ
NAHİDE ÇELEBİ 04.12.2012 20:36- Cevap :
- Çoğunlukla İzmir'de bulunuyor. Biz de İstanbul'da yaşayan oğlumuza kah ben kah annesi gittikçe götürüyoruz.Mutluluklar. 05.12.2012 15:34
Hiç duymamıştım bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.
Şennur Köseli 03.12.2012 11:16- Cevap :
- Pişirmesi çok kolay ve en önemlisi çok şifalı bir ot. Sağlıklı günler diliyorum. 03.12.2012 17:05