Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '07

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Şeytanın efendisi

Şeytanın efendisi
 

Birer Homo - sapiens olarak yarım insan olduğumuzu ve şeytanın kölesi olduğumuzu ne zaman farkedeceğiz?

Gerçek doğamıza, öz değerlerimize sahip çıkamıyor bu yüzden tam ve bütün olamıyoruz. Bu yüzden yaşamdan tad alamıyor, bu yüzden mutlu olamıyoruz.

Hayal kırıklıkları arasında birbirinden habersiz benliklerimiz ve belleklerimiz. Öteki değerli bilgiyi körelten bir türüz biz. Yaşamak için arenada öldüresiye dövüşmek zorunda kalan zavallı gladyatörleriz.

Şeytansa imparator locasında oturmuş keyif ve kahkahalar arasında izliyor halimizi.

Şeytan ! Efendimiz ! Bizim gücümüzden ve kanımızdan beslenen... Ruhumuzu sattık ona.

Bölüyor ve yönetiyor bizi. Bu yüzden yaşamın tümünü göremiyoruz. Parçalar halinde kopuk yaşıyor, kopukluğun farkına da varamıyoruz. Karşılığında verdiği sözler birer hayaldir. 0 illüzyonlar dünyasına aittir. O sanal, ilkesiz ve yataydır, çıkara ve rekabete endeksli bizler gibi. Bizler, homo-sapiensler…

Birer Faust'uz hepimiz. Efendimizin düz mantığını kullanarak şiddetin insan doğasının bir özelliği olduğunu sanıyoruz. İktidara tutsağız. Ama tutsak olmak beklenen başarıyı getirmemiştir hiç.

Hele ki kendini tanımaktan yoksun bir iktidar asla iktidar olamaz. Olsa olsa iktidar görüntüsü veren geçici bir çılgınlık yaşanır o toplumda.

Homo Sapiens kendi kendinin efendisi olmayı beceremezken gidip başkasını yönetmeye, başkasının efendisi olmaya çalışıyor. Kan ve gözyaşlarıyla sulanan hasta ruhuyla ölümden besleniyor. Kendini bilgin sanacak kadar cahiL, üstelik küstah ve yalancı.

Şeytan ülkelerin de ruhunu ele geçiriyor.

Şu Amerika'nın tutumuna bir bakın !

Tüm dünyaya söylediği gibi demokratik değil şiddet ve sefalet içinde perişan ülkeler bırakıyor ardında yalanlarıyla Homo- sapiens haklı çıkmak için haksız çatışmalar yaratıyor. Barış yerine gerilim, korku ve terör üretiyor.

İçinde bulunduğumuz durum, dünyada yaşamakta olduklarımız, hep süregelen ayni çıkar oyunları bize korku, acı ve nefretin kaynağını sorgulattırmalı yeniden.

Neden daha yüksek frekanslı bir yaşamın sunacabileceği özgürlüklere kanat açamadık ?

Dünya denen bu fiziksel planette kazanan şeytan gibi görünse de aldanmayın burası bir matrix ülkesi ! Üç ilkel bilinç dünyasında yaşıyoruz hala .

Seks, duygu ve akıl dünyasında.

Şimdi insan gerçek bir yol ayırımında ! Global iktidara oynayan illüzyonlar mı galip gelecek ? Ruhumuz acı çekmekten kurtulup ne zaman huzura erecek ?

Şeytan'ın efendisi olmayı becerebilir mi insan ruhu ?

 
Toplam blog
: 103
: 2248
Kayıt tarihi
: 26.07.06
 
 

 Hacettepe Üniversitesi'nde Psikoloji okudu. İ.Ü. Gazetecilik mezunudur. Öğrencilik yıllarında İn..