Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '15

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Şii-Protestan Dosyası; Soru: “Müslüman ülkeler yeterince tepki gösteriyor mu?” Cevap; (3)

Şii-Protestan Dosyası; Soru: “Müslüman ülkeler yeterince tepki gösteriyor mu?” Cevap; (3)
 

Bir doğruya; Bir iddiayı, ancak karşı iddiası ile birlikte değerlendirmekle ulaşılabilmektedir.


Aşağıda konu ile ilgili (kendine) gelişmiş Batı medyasının ve yerel uzantılarının samimiyetlerini ortaya koyan örnekler verilmektedir. Okuyanlar, bunları okuduktan sonra başlıktaki soruya kendilerince cevap verebilirler.

...

Ayetullah Humeyni’nin Salman Rüşdî hakkındaki ölüm fetvası ve sonrasındaki sokak taşkınlıkları tüm detayları ile üstelikte abartılarak Avrupa medyasında geniş biçimde yer alır. Buna karşılık, 45 İslâm ülkesinin iştiraki ile yapılan İslâm Konferansı’nda oluşturulan kurulun, “Ayetullah Humeyni’nin Salman Rüşdî hakkındaki “ölüm fetvasının yanlış olduğu”na dair açıklamaları batı basınında hiç yer almaz. (1)

...

19 Nisan Çarşamba günü, Oklahoma’nın merkezindeki Federal Bina, içine bir tona yakın bombanın yerleştirildiği arabanın patlamasıyla harabeye döner. Ortada 400 kadar yaralı, 100'ün üzerinde de ölü vardır.

Patlamanın üzerinden henüz birkaç saat dahi geçmemiştir. Yerel bir televizyon kanalı, kimliği belirsiz bir kişinin telefon ederek, Müslüman bir grubun saldırıyı üstlendiğini bildirdiğini söyler.

Ardından İngiliz haber ajansı Reuters 12.16'da tüm dünyaya geçtiği haberde şüphelileri "siyah saçlı, sakallı" olarak tanımlayıvermiştir.

Reuters, 17 dakika sonra aynı bülteni tekrar geçti. Bu sefer habere şüphelilerin 'Ortadoğu kökenli' oldukları da eklenmişti.

CNN ise, Oklahoma Eyaleti eski Temsilcisi Dave Mc Curdy'yi ekrana çıkarıyordu.

Mc Curdy bütün pervasızlığıyla milyonların gözlerinin içine baka baka, elinde hiçbir delil olmadığı halde, "sorumluların İslam radikalleri" olduğunu anlatıyordu.

Diğer medya kuruluşları da bunları kaynak alınca, Amerika'da yaşayan 6 milyon Müslüman cemaati birkaç saat içinde hedef haline geliverdi. Camiler ve kültür merkezlerine tehdit telefonları yağmaya, Müslümanlar okul ve işyerlerinde taciz edilmeye başlandı.

Soruşturma ilerleyip, şüphelilerden bir kısmı yakalandığında terör hadisesinin Müslümanlar'la ilgisi olmadığı ortaya çıktı.” (2)

Ancak, Atı alan Üsküdar’ı geçmiş;

Geride, yüzlerce milyon insanın hafızasındaki ”İslam ve Terörizm” sorusuna bir çentik daha atılmıştır.

...

Şeytan Ayetleri,” Salman Rüşdi ve Ayetullah Humeyni...

“Şeytan Ayetleri” adlı kitabıyla İran’ın boy hedefi haline gelen Salman Rüşdî hakkında İranlı mollaların yayınladıkları ölüm fermanları, tüm dünyada “İslâm=terörizm” imajını oluşturmaktan başka hiçbir işe yaramadığı bilinmektedir.

Batılı ülkeler, özellikle de ABD, Ortadoğu’daki ağırlığını hissettirmek ve bölgeye daha fazla yerleşmek için dünyada “İslâm=terörizm” sloganını hiçbir zaman ağzından düşürmemiş, bölgedeki varlıklarının ekonomik çıkarı olduğunu gizlemek için, insan hakları şemsiyesi ve kılıfı altında gerçek emellerini gizlenmekten çekinmemiştir.(3)

Batılı araştırmacılardan Karen Armstrong,  Ayetullah Humeyni’nin Salman Rüşdî hakkındaki ölüm fetvasına taraftar olanların sokak taşkınlıklarına ait haberler Avrupa medyasında tüm detaylarıyla, hem de abartılmış olarak geniş biçimde yer alırken;

Mart 1989’da toplanan ve 45 İslâm Ülkesinin katıldığı İslâm Konferansı’nda, çeşitli İslâm ülkelerinden din adamlarınca oluşturulan kurulun,

Ayetullah Humeyni’nin Salman Rüşdî hakkındaki ölüm fetvasının yanlış olduğu” na dair açıklamalarının Batı medyasında hiç yer almadığından sözeder.’(4)

...

Bir itirafta eski ABD Başkanından...

“Nitekim Batı dünyasının önemli siyasî simalarından ve ABD’nin eski Başkanlarından Richard Nixon, 1992 yılında yayınladığı bir eserinde İslâm dünyası için aynen şunları yazmaktadır:

-“Amerikalılardan çoğu, Müslümanları uygar olmayan, kirli, barbar, irrational (aklını kullanmayan) bir toplum gibi görme eğilimindedir.” (5)

...

Şimdi, bu çeşit yayınlardan sonra bırakınız Batı Dünyasını;

Batı basınından beslenen ve nerede ise hakkında hiç bir şey öğretilmeyen veya yapılan tek taraflı yayınlar nedeniyle öğrenmeye istekli olmayan halkımızın kendi dini olan

İslam hakkında ne düşünecektir?

Evet....

...

Gelecek bölümden itibaren konu; "Şii-Protestan dosyası" ile kaldığı yerden devam edecektir.

www.canmehmet.com

Resim; http://www.arastiralim.com/samimiyet-yuku.html'dan alıntıdır.

Kaynaklar; Daha fazlası için bakınız; http://blog.milliyet.com.tr/tarafli-haberciligiyle-medya-nereye-su-tasimaktadir--iste-oklahoma-ve-salman-rusdi-olayi---3-/Blog/?BlogNo=403207

(1) “Müslüman imajı”, TDV yy, s.210 (Osman Özsoy, “Türkiye’nin imaj sorunu”,dip not)

(2) 29 Nisan 1995 / FATİH BAŞARAN, Aksiyon

(3) Osman Özsoy, “Türkiye’nin imaj sorunu”, s.73

(4) a.g.e. Dip not;  (TDV yy, sahife,210)

(5) a.g.e. sahife,70

 
Toplam blog
: 1117
: 1768
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

Ticari ilimler akademisindeki öğrenciliğim sırasında, bir kamu iktisâdi kuruluşunda başladığım ça..