Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '08

 
Kategori
Sınavlar
 

Sınav kaygısı

Sınav kaygısı
 

Yanyana koşalım


En başta bilinmesi gereken, kaygı kötü bir şey değildir. Güzel bir söz var. Kaygının azı yarar çoğu zarar getirir. Diye Tamamen kaygısız olmak daha kötüdür.

Sevgili veliler ve öğrenciler kaygılandığınızı biliyorum. Ve kaygılanmak güzeldir. Bu sizin geleceğinizi düşündüğünüzü gösterir. İçinizdeki bu tatlı kaygı sizi hem motive edecek hem de başarmak için kamçılayacaktır. Başarısızlığı kimse istemez. Çünkü başarısızlık kötüdür. O zaman istediğin şeyi düşünebilirsin. Başarıya odaklan. Ve seni bekleyen güzel günleri hayat et.

Olumlu düşünün. Kendinize güvenin. Gerekli olumlu ruh hallerini oluşturmak sizin elinizdedir. Öğrencinize güvenin. Yapabileceğine inanın ve inandırın. Çünkü bütün öğrenciler bi şekilde başarabilirler. Bu sınav kişilik testi değildir. Sadece belli bir müfredatı ölçmektedir.

Haksızlık yapmayalım çocuklarımız çalıştılar Ellerinden gelenin en iyisini yapacaklar. Buna inanın. Daha fazlasını zaten kimse yapamaz. Onlardan yapabileceklerinden daha fazlasını beklersek kaygılarını arttırırız.

Sınavdan ve Başaramamaktan korkmayın. Bu bir ölüm kalım savaşı değildir. Hatırlayın! korku başarıyı azaltır güven arttırır. Kendinize güvenin.

Velilerimize tavsiyem en başta kendileri rahat olsunlar. Tamamen anlamsız bıraksınlar demiyoruz. Ama Bu sınava gereğinden fazla anlamlar da yüklemesinler. Çocuklarınıza güvenin onların iyi taraflarını onlara söyleyin. Onlar bizim çocuklarımız Onlar bir yıl boyunca çalıştılar ve başaracaklar. Onlara başarısızlığı veya geleceği çağrıştırmayın. Başarıyı ve kariyer seçeneklerini hatırlatın. Hayat bir sınavdan ibaret olduğuna göre ona güçlü olmasını öğretmelisiniz.

Bu onların girecekleri ilk ve tek sınav değil. Zaten hayat bir sınavdan ibarettir.

Korkularını ve kaygılarını abartmasınlar rahat olsunlar. Hatırlayın. Bütün adaylar aynı heyecanı sizinle paylaşıyorlar. Sizce hangi adayda heyecan olmuyor ki. Aslında her şey çok adil. Herkes de biraz kaygı var.

Sevgli sınav adayı. Güçlü ol.

Akıllı ol öne geç. Bunu kendine güvenerek yapabilirsin

 
Toplam blog
: 17
: 1731
Kayıt tarihi
: 07.09.07
 
 

1996 Marmara mezunuyum. Eğitimci ve tarihciyim. Eğitimi ve danışmanlıkla uğraşıyorum. Sınav Eğiti..