Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '08

 
Kategori
Siyaset
 

Sınıra duvar örelim... mi?

Aklıma sürekli gelen bir konu var, henüz kimseden duymadığım için buradan ilk kez gündeme getirmek istiyorum. Bakalım ne kadar ilgi çekecek?

Yine çok uzatmayacağım, duruma göre detaylandırırız.

Bildiğim kadarı ile ABD, Meksika sınırına, İsrail, yine uzunca bir alana (neresi olduğunu hatırlayamadım, zaten ismi hiç önemli değil), resmen duvar örüyor. Uzun ve yüksek duvarlar. Muhtemelen belli aralıklarla silahlı gözcü kuleleri de olacaktır, sürekli kameralı izleme de, dikenli tellerde..

Türkiye’nin Irak, Suriye ve kısmen İran’la olan sınırı her zaman problemli. PKKlı teröristler zorlu dağlık arazilerden oluşan bu bölgelerden sızıp ülkeye giriyor, gerektiğinde tekrar dışarı kaçıyor. Buralarda ayrıca kaçakçılık da yapılıyor, terör örgütleri yasadışı faaliyetlerine kaynak yaratmak için her türlü kaçakçılığı buralardan yapıyorlar.

ABD, İsrail, başka türlü baş edemediği için sınırlarına duvar yapmayı düşünüyor, akıl ediyor, buna zaman ve para harcıyor. Türkiye artık terörist sızmasından bıktığı için ta Kandil dağına gidip operasyon yapıyor…da….şu duvar örme konusu niçin gündeme gelmiyor?

Amerika ve İsrail’in yaptığını çok onaylıyor değilim ama Türkiye özelinde bu tip bir girişimi haklı kılacak o kadar neden var ki…niçin bu konunun hiç konuşulmadığını merak ediyorum.

Umarım birileri bu yazımı okuyup konuyu kamuoyunun gündemine taşır..Tabi o aşamadan sonra... Konuya kimlerin hangi gerekçelerle karşı çıkacaklarını duymak isterim. Bence bu konu… Türk Halkının gözünde birilerinin aslında ne tarafta olduğunu anlamak için turnusol kağıdı görevini yapacaktır. Gerçi halkımızın bir kısmı bu konulara bakmazlar, onlar için evlerine girecek iki kilo patates daha önemlidir ya da bir paket makarna. Yine de hala görebilen…görmek isteyen gözler için bu çalışma yararlı bir siyasi kimyasal analiz olacaktır.

Bakalım kimlerin ilgisini çekecek?

CABACAN

 
Toplam blog
: 29
: 803
Kayıt tarihi
: 22.08.07
 
 

40 yaşındayım. Bankacılık sektöründe çalışıyorum. Bankacılık, finans, ekonomi ile mesleğim gereği il..