Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '13

 
Kategori
Güncel
 

Sokaklara İhbar Kutuları

Sokaklara İhbar Kutuları
 

3 gün önce Bugün gazetesinde ilginç bir haber vardı. "Sırdaş Polis İhbar Noktası" projesiyle 155'teki beklemeler artık bitecekmiş. Sokaklara konulacak ihbar kutularına isteyen sesli, isteyen de yazılı ihbarda bulunabilecekmiş.

Aslında yanlışları düzeltmek, ilgilileri önceden uyarmak için toplum adına güzel bir imkan. Ancak bu ihbarların ele alınışı  da çok önemli. Yalan ihbarlar olabilir, düşmanlıklar olabilir, yanlış anlamalar olabilir. Bu nedenle ihbarların ihtiyatla ve ciddiyetle yerinde değerlendirilmesi gerekir.

Bu uygulamayı aslında belediyeler de kullanmalı. Her mahalleye, her semte böyle "şikayet ve öneri" kutuları koyabilirler. Böylece, halka daha iyi hizmet gelebilir. Toplumdaki fikirler bir potada kayıt altına alınmış olur ve yörenin hayat standardının yükselmesine vesile olabilir. Bir yöredeki iyi uygulamalar, ülke sathına yayılır ve git gide değer üretir.

Bu gibi sistemleri ciddiyetle işletmek ve sürekli takip etmek lazım. Yenilikleri denemek, iyi sonuçlar alınca da yaygınlaştırmak lazım. 

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..