Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '17

 
Kategori
Güncel
 

Solun köhnemiş düşüncesi; bir çocuk yapıp oturalım, yaşlı nüfus medeniyet hanesinde fındık kıralım

Solun köhnemiş düşüncesi; bir çocuk yapıp oturalım, yaşlı nüfus medeniyet hanesinde fındık kıralım
 

Genelin mutluluğunu düşünmek genelin mutluluğunu sağlamıyor maalesef, gelecekten endişe duymak geleceği güvenli yapmadığı gibi; solun sorunsuz ama mutlu dünyası fantezi.

Dünyayı kurtardığını sanıp vurup kelleyi yatan bilim adamı anlayışı bunlar; dünya kurtulmaz ve sen de yatamazsın!

Bu biraz da kapitalizm sosuyla tatlandırılmış, gelişmiş ülkelere özgü sol anlayış dünyanın ve hayatın gerçekleri karşısında kör; var etmen için var olman gerekiyor, bir çocuk dersen bir çocuk kadar gelişirsin, nasılsa ona yetiyor neden fazla üretesin!

“Fazla” kelimesi sol’un lügatinde yer almaz, yerine yeterli kelimesini koymuşlardır. Tamam, “az” kelimesi de yer almaz ama fazla mal göz mü çıkarır yapmayın etmeyin!

Biliyoruz geri kalmış ülkelerdeki aşiret kalabalıklar, sokakları dolduran aç boğazlar gözünüzü korkutuyor ama bu sefer de Âdem’i hadım, Havva’yı kısır ettiniz be yahu!

Dünyaya baktığımızda da nüfusu fazla olan ülkelerin durumunun daha iyi olduğunu görüyoruz; yoksa Sayın Cumhurbaşkanımız en az 3 çocuk derken doğru mu söylüyordu diyeceğim ama burada askeri anlamda gücün meram edildiğini düşünüyorum; yani bizim söylediğimizle ilgisi yok.

Hayat mantıklı değil, bilimi bile yanıltıyor. “Bakabileceğimiz kadar çocuk yapalım” Neresi mantıksız bunun? Ama dünyanın halini görüp bakamayız endişesiyle “tohumluk” gibi bir tane yapınca da 50 yıl sonrasının yaşlı nüfusa örnek gösterilen Almanya’sı oluruz.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..