Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '13

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Somon Tava

Somon Tava
 

Fevkalade lezzetli vede çok ince yapıda kılçıkları olan bir balık


Somon balığı tavası

Harika tadında kırmızımsı pembe renginde ve omega 3 ihtiva eden bir balık
Balık pazarından kesilip, temizlenmiş olarak almış olduğunuz 2 adet Somon balığını eve geldiğinde mutlaka tatlı su ile iyice yıkayınız. Bu işlemin ardından suyundan arındırılması için havlu peçete içine seriniz. 

Diğer taraftan tavadaki ayçiçek yağını iyice kızdırınız. Ocak alev ayarı, maksimum durumda olmalıdır. 
Tavadaki yağınız kızğın duruma geldikten sonra balıkları biraz ince tuz ile tuzladıktan sonra birbirine ters biçimde tavaya yerleştiriniz. 5 dakikanın sonunda balıkları ters çevirerek diğer taraflarının da pişmesini sağlayınız. 
Yağın içerisine, kokuyu gidermek amacıyle 1 adet limonu dilimler halinde keserek tavanın içine yerleştiriniz.Tavadaki yağın dışarıya sıçramaması için de kapaklı tava kullanabilirsiniz. 

Balıklar piştikten sonra, balıkları beyaz uzun tabağa yerleştiriniz ve yanına roka, kırmızı soğan koyarak sıcak haldeyken servis yapınız. Afiyet olsun.

 

Kaynak: nuri deniz ( balıkçı reisi ) 

 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..