Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '09

 
Kategori
Futbol
 

Son pişmanlık fayda vermez

Son pişmanlık fayda vermez
 

Saygıdeğer Başkanımız Aziz YILDIRIM,

Ülkemizin en önemli gazetelerinden birisine açıklama yapmış ve bu açıklamada : "İnsanların rüyalarına giren yıldızları, Roberto Carlos'u, Anelka'yı transfer ettiğime bile pişman oldum" demiş, vah vah vah!...

Değerli Başkanım,

Siz belki farkında değilsiniz ancak Fenerbahçeliler bu ülkenin en akıllı taraftar topluluğu olduğu gibi maddi anlamda Fenerbahçe sözkonusu olduğunda çok fedakar bir topluluktur. Siz Anelka'yı, Ortega'yı, Roberto Carlos'u bizlerin paralarıyla getirdiniz. Feneriumun cirosu 40 milyon dolar, yıllık sattığınız kombinelerin sayısı 32.000 kişiyi geçtiği gibi YILDIZ OYUNCUNUN KİM OLUP OLMADIĞINI BİZLER İYİ BİLİRİZ.

Bu hatırlatmayı yaptıktan sonra bu cümleniz üzerinden futboldan bahsetsek diyorum;

Bu getirdiğiniz yıldızlardan hangisi Fenerbahçe'ye gelmeden yada Fenerbahçe'den gittikten sonraki performanslarını Fenerbahçe'de gösterdiler. Anelka mı ? Bence ıııhhh. Ortega mı ? Bence ıııhh. Roberto Carlos mu? Onu tartışmaya gerek yok sırf reklam için Fenerbahçe'nin 36 yaşındaki sol bekine yıllık 5 milyon Euro vermek demek Dünyaya kendinizi güldürmek demektir. Von hooijdonk mu? Kaç yaşında getirebilmiştiniz? Başka kim pek hatırlayamıyorum yoksa Eto'yu Kaka'yı getirdinizde bizim haberimizmi olmadı? Yoksa siz yıldız diye Rapaiç, Revivo, Simao, Moldovan, Keneth Anderson'dan mı bahsediyorsunuz.

Aman Başkan siz bunları getirdiğinizde ezeli rakibinizde karpatların maradonası , dünyanın en iyi oyun kurucu stoperleri, brezilya milli takımının kalecisi oynuyordu. HEMDE AYNI ANDA.HATIRLADIN MI? Evet, evet o Uefa kupasını tesadüfen alanlardan bahsediyorum.

Maalesef ben sizin tranfer politikanızı anlayamıyorum. Bir Ortega tek başına 11 kişiye karşı nasıl oynayacak? Bir Anelka tek başına 11 kişiye karşı nasıl oynayacak? Siz Homojen bir takım oluşturmanın Futbol'un ana kuralı olduğunu bilir misiniz? Sizin kanatlarınız çalışmıyor bekleriniz yoksa oyunu çift yönlü oynayan bir orta sahanız yoksa münferit yıldızlarınız ne yapabilir ki ? Nitekimde bir şey yapamadılar?

Ortega'yı getirdiniz adama yalnız kalmaması için Arjantin'den ayrıca en az üç çok iyi transfer yapacağınıza söz vermiştiniz ama yapmadınız. Ayrıca Serhat ve Ceyhun gibi futbolculara prim vererek Ortega'yı harcadınız. Problemli bir ayrılık olmuştu galiba.Ama Orteganın tadı damağımızda kalmıştı hani.

Van Hooijdonk'lada mı problemli bir ayrılık olmuştu?

Okacha siz gelir gelmez Fenerbahçe'den gitmek mi istemişti neydi?

Anelka, baktı ki edu, büdü, kezman, zico geliyor bu takımın büyük bir hedefi yokki neden ben burda kalayım mı dedi? Yoksa bize mi öyle geliyor.

Appiah, Tuncay, Aurello neden kaçmak istediler ki Hayırdır Başkan.

Sen Denizli'de kupayı bıraktığın sene şampiyon olan rakibinin yabancılarının hepsi kendi ülkelerinin milli takımlarında oynuyorlar ve bunlar oynadıkları bölgelerin starları idi. Acaba Sen Denizli'de şampiyonluğu kaybettiğin sene kaç tane yabancı oyuncun milli idi?

Bugün uluslararası marketing verilerine göre o parası olmayan rakibinin değeri ile Fenerbahçe'nin değerini karşılaştırdığında hangisi daha değerli Sayın Başkan? Seneyede tek başına bir tek Eto'yu transfer et belki bakarsın o tek başına 11 kişilik rakip takımları yener.

Sen takımına aynı sezonda 5 tane appiah kalitesinde ağır ve yetenekli işçi transfer et ondan sonra 2 tane ANELKA tranfer et ondan sonrada bizde senin elini ayaklarını öpelim.Yoksa tek başına Ronaldinho'yu getirsen kaç yazar!...

Ya bu arada bu transferleri hocaların isteğine göre siz mi yapıyorsunuz yoksa takımın transferlerini yapıp ondan sonra hocaya al bu oyuncuları takımını kur mu diyorsunuz. Ah FENERİM Ah!!!....

Saygılarımla.

Yakında

Aziz Yıldırım Dönemindeki Teknik Direktörler
 
Toplam blog
: 13
: 1798
Kayıt tarihi
: 28.09.08
 
 

Bendeniz 28.03.1977 yılında İstanbul'da doğdum. İlk ve orta öğrenimimi İstanbul'da tamamladım. Li..