Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '07

 
Kategori
Haber
 

Sorgun sınıfta kaldı...

Sorgun sınıfta kaldı...
 

Iki gündür Tv. lerde ve gazeteler' de haber olan Sorgun.
Bu ilçemiz nerede ne yapar önce ona bakalim.
Rakım : 1 200 m
Yüzölçümü: 1 804 km2
Nüfus : 116 740 (1997)
Şehir tabelasın da bunu görürsünüz.
İI merkezinin doğusunda, E88 Kara yolu (Yozgat Sivas) üzerinde kurulan ilçe, doğuda; Akdağmadeni, Saraykent, güneyde; Sarıkaya, batıda; Yozgat, kuzeyde ise, Çorum, Aydıncık ve çekerek ile komşudur.
Hafif dalgalı düzlüklerin geniş yer kapladığı ilçe, yeraltı suları ve jeotermal kaynaklar bakımından zengindir. İklimi karasal olup, yazları sıcak ve kurak, kısları soğuk ve sert geçmektedir. Yaygın bitki örtüsü bozkırlardan olu5an ilçe de, akarsu kenarlarında yoğun olarak, kavak ve söğütlükler bulunmaktadır. Suyu bol olan köylerde projeli kavaklıklar kurulmuştur.
1997 genel nüfus tespiti geçici sonuçlarına göre ilçede.116740 kişi yaşamakta olup, bunun; 50 273; ilçe merkezinde, 66 467'si de köylerde bulunmaktadır. Ekonomisinde en önemli yeri, tarım ve hayvancılığın aldığı ilçede, yapılan göletlerle suyu tarım alanları oldukça genislemiştir.
Bu şirin ilçemiz birden gündeme gelmiş ve orada kötü şeyler olmaya başlamıştır.
Sorgun ilçesinde fuhuş yaptırmak suçundan sabıkalı bir kişinin aşırı alkol alıp, yaşadığı ilçenin halkına küfürler yağdırması sonucu meydana gelen ve 6 evin yakıldığı, 2 arabanın ateşe verildiği, 10 kişinin açılan ateş nedeniyle yaralandığı olaylarla anılmaya başlanmıştır.
Olayların ardından 53 kişi gözaltına alınırken, arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösteren bir grup toplanıp, Emniyet Müdürlüğü'nde , "Zanlıyı bize verin öldürelim" diye bağırmışlar. Daha sonra gözaltına alınan 53 kişinin bırakılması için de "Sorgunlular dışarı, gavatlar içeri" sloganlarıyla Emniyet Müdürlüğü'ne yürümüşler..

Olayla ilgili haberler " Sorgun ilçesinde fuhuş yaptırmak suçundan sabıkalı bir kişinin aşırı alkol alıp, yaşadığı ilçenin halkına küfürler yağdırması ile baslamiş" 6 evin yakıldığı, 2 arabanın ateşe verildiği, 10 kişinin açılan ateş nedeniyle yaralandığıdır.

Bizlere bazı olayları andıran / hatırlatan görüntüler !..
"Sayıları bini bulan öfkeli kalabalık tekbir sesleri ile bu kez, 'Ya siz öldürün ya da biz öldürelim' şeklinde bağırmaya başladı. Polis, kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullandı".
"Daha da öfkelenen halk bu kez de fuhuş yapıldığı iddia edilen Sorgun'un çeşitli mahallelerindeki evlere doğru yöneldi. Toplu halde hareket eden gruplar, tekbirler eşliğinde yürümeye başladı. İlk olarak Ahmet Efendi mahallesinde bulunan 2 katlı bir bina ateşe verilmek istendi. Ancak binada küçük yaşta çocuklar olduğunu öğrenen kalabalık, evin duvarlarını yıkmakla yetindi. İkinci adres ise Osman Çavuş mahallesindeki 2 katlı bir bina oldu. Bina ateşe verildi ancak evin yanlış kişilere ait olduğu anlaşılınca yangın halk tarafından söndürüldü. Grup daha sonra Eymir Yolu üzerindeki tek katlı evi ateşe verdi. Evin deposu olarak kullanılan müstakil bir bina da tamamen yıkılarak tahrip edildi.. Daha sonraki hedef Yenidoğan mahallesinde başka bir ev oldu. Son olarak ise Aydınlıkevler mahallesinde bir ev ateşe verildi. 2 otomobil de ters çevrilerek yakıldı. Öfkeli kalabalık yangınları söndürmek isteyen itfaiye ekiplerinin de olay yerine gelmelerini engelledi.
Bu arada evleri basan öfkeli kalabalık tabanca ve pompalı tüfeklerle evlere ateş açtı. Açılan ateş sonrası 10 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı."
Şimdi Sorgun'lulara sormazlarmi?
Sen demokratik bir ülkede yaşamıyormusun.
O yaşadığın ülkenin bir kanunu olup olmadığının farkında değilmisin.
Allah' in adını ağzına alıp insan yakmak /öldürmeğe kalkmak hangi inanç çelçevesi içinde var.
En son olarak iddia ettiğin fuhuş evleri veya o işi yapanların orada o işi yapmasını
"daha açıkçası onların müşterileri sen değilmisin"
Ben olmadığıma göre sana bunu sormaya hakkım var.
Son olarak o güzel ilçemize yapmış olduğun yanlışlıklar yüzünden sürmüş olduğun bu lekeyi nasıl kaldıracaksın...

Saygılarla.
 
Toplam blog
: 271
: 1289
Kayıt tarihi
: 20.02.07
 
 

Bütün canlıları seven, kendi penceresinden yaşamı anlamaya çalışan, onlardan bir şeyler öğrenmek ist..