Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '08

 
Kategori
Sağlık
 

Sosyal Güvenlik Kurumu!!

Sosyal Güvenlik Kurumu!!
 

Mağduruz...


Değerli MB okurlarına;Muane ücretleri neden eczaneler aracılığıyla tahsil ediliyor?

Eczaneye gittiginizde aldığınız ilaçlarla birlikte sizden muane ücreti ve ilaç katılım payı tahsil edilmektedir. Bu durum eczacılara şart koşulmuş bir durummuş.

1Ekim'de yürürlüğe giren muane ücretleri şu şekilde belirlenmiş:İkinci basamak resmi sağlık kurumlarında: 3 ytl Eğitim ve araştırma hastanelerinde:4 yt lÜniversite hastanelerinde: 6 ytl Özel sağlık kurum ve kuruluşlarında:10 ytl

Muane ücreti biz hastaların cebinden karşılayacagı bir ücrettir.Yurtdaşlarımıza bütün hastanelerin kapılarını açtığını ileri süren hükümet;aslında katılım payı, katkı payı ilave ücret adları altında sağlık hizmetlerini paralı hale getirmektedir.

Diyelim sağlık karnenizle özel hastanede muane oldunuz ve doktorunuzun yazdığı reçetedeki 5 ytl'lik ilacı almak için eczaneye geldiniz.Eczacınız 5 ytl'lik ilacı vermek için sizden muane ücreti olarak 10 ytl ve ilaç katılım payı olarak ise 1 ytl yani toplam 11 ytl tahsil etmek zorundadır.Sosyal güvenlik kurumu bu ücreti daha sonra eczanelerden kesmek durumundadır.

Muane ücreti ve katılım payı ödemeyip ilacınızın parasını cebinizden ödeyerek almak istediğinizde bile sorun çözülmemekte yanlızca ertelenmektedir.Çünkü yeniden bir sağlık sorunuyla hastaneye başvurduğunuzda ve bu kez parasını cebinizden ödeyemeyeceğiniz bir reçeteyi eczaneden almak istediğinizde daha önceden ödemediğiniz tüm muane ücretlerini toplu olarak ödeme zorunda kalacaksınız.Yani ödemediğiniz her bir muane ücreti ileride yaşayacağınız sağlık sorunlarının herhangi birinde alacağınız ilaçlarla birlikte yine eczaneler aracılığı ile sizden topluca tahsil edilmek zorundaymış.

Ülkemizde son dönemde yapılan düzenlemelerle en temel insan hakkı olan sağlık paralı hale getirilmektedir.

Parası olmayana sağlık hizmetinin verilmediği bir ülkede ''sosyal devlet''ten söz edilemez.

Ülke kaynaklarını sermayenin hizmetine sunan hastaların cebine gözünü diken bu sağlık anlayışından derhal vazgeçilmelidir.

Bilginize..
 
Toplam blog
: 16
: 464
Kayıt tarihi
: 05.01.08
 
 

1983 te Bu güzel istanbul' da uyandım 9 aylık uyukudan:)) Sıcak bir ağustos sabahıymış... İnsanlar..