Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '18

 
Kategori
Gönüllülük
 

Sosyal Sorumluluklara Kulak Verin

Sosyal Sorumluluklara Kulak Verin
 

Hayata karşı bir çok sorumluluğumuz vardır. Fakat insanlara karşı olan sorumluluğumuz daha farklıdır. Üstelik bizlerden destek bekleyen ve sosyal sorumluluk olarak nitelendirilen etkinlikler ile onların yanında olmamız daha kolaylaşmıştır. Şimdi ‘’ El Verelim, Hayata Tutunsunlar ‘’…

Sosyal Sorumluluk Projeleri

Ülkemizde bir çok gönüllü olabileceğimiz kurum bulunmaktadır. Yaşlılardan çocuklara, kimsesizlerden sağlık sorunları yaşayanlara kadar bir çok kişiye el verebilir ve onlara destek olabiliriz.

Henüz sosyal sorumluluk anlamında tam olarak bilinçli olmasak da bir şeyler yapmaya karar verdiğimizde etrafımıza bakmamız yeterli olacaktır. Örneğin; Lösev, Tegv, Tema, Darülaceze, Koruncuk ve bir çok kuruma maddi ve manevi destek olabilmek sizin elinizde.

Herkesin birbirine ihtiyacı olduğunu unutmadan yaşayacağımız bir hayat dileği ile…

Lösev ‘’ Onlar Artık Korkmuyorlar ‘’

Onların korunmaya değil, sağlıklarına kavuşmaya ihtiyaçları var. Köklü bir kuruluş olan Lösev’e destek olmak çok kolay. Kendi yaratmış oldukları ‘’ Ispanak ‘’ isimli dükkanlarında, el emekleri ile yaptıkları ürünleri satışa sunuyorlar ve uygun fiyatlar ile alarak onlara küçük bile olsa destek de bulunabiliyorsunuz.

Şuanda hastanesi olan ve giderek büyüyen bu kurumun manevi desteğimize de ihtiyacı olduğunu unutmayalım. Kendinizi onların yerine koyduğunuzda bize ihtiyaçları olduğunu anlayacaksınız.

Tegv İle Eğitim

Yaşı olmayan tek şey eğitimdir. Çocuk yaşta başlamayan her eğitimin meyvesini gelecekte toplayabilirsiniz. Çocuklarımızın okuyabilmesi için bir çok desteğe ihtiyaç duyduklarını unutmadan, duyarlı davranabilirsek onları da hayata kazandırabiliriz.

Topluma faydalı insanlar yaratmak istiyorsanız TEGV gönüllüsü olabilirsiniz. Yapacağınız küçük bir bağış, bir çocuğun okul hayatında büyük değişiklikler yaratabilir.

‘’ El Ver, Hayata Tutunsun ‘’ Koruncuklar

Hiç ailelerini tanımamış ya da çok küçük yaşlarda onlardan ayrılmış çocuklar… Hayatlarını kolaylaştırmak adına kurulan bir köy… Bizler onlar için daha bir çok şey yapabiliriz ve onlar gerçekten hayata tutunabilir.

Çocukların dünya üzerinde ki kıymeti gerçekten paha biçilemezdir. Empati kurduğunuzda onların bir aileye, size ve topluma ne kadar ihtiyaçları olduğunu görebilirsiniz. Özellikle manevi anlamda onlara kendinizi hissettirin.

Onlar Fakında, Ya Siz?

Çok uzun zamandır kendilerinin farklı olmadığını anlatamaya çalışan güzel yürekli insanlarımız… Kromozomlar bizleri birbirimizden farklı yapmaz, bizi birbirimizden ayıran tek şey yüreklerimizdir. Farkındalık yaratmak için onlar ile beraber yaptıkları etkinliklere katılabilir, toplumun onları ayırt etmemesi için destek verebilirsiniz. Maddi bir desteğe ihtiyaç duymayan bir kurum olan Down Sendromu kuruluşları bizlerden sadece farkındalıklarına destek olmamızı istiyorlar.

Güzel yürekli, temiz yüzlü insanlarımızın farkındalık çabalarına destek olalım. Kromozomlar bizleri ayıramaz.

Evrensel Unicef

Kuruluşlar arasında en köklü olan kuruluştur Unicef. Destekçileri ve yaptığı etkinlik ile adını koymuş olup her geçen gün büyümektedir. Çocuklarımızın haklarını bütün dünya da koruyan ve savunan, onların temel ihtiyaçlarını karşılamak için her geçen gün başka yollar yaratan bu kuruluşa bağış yapmak için temsilcilerine ulaşmanız çok kolay.

Sokaklarda, alışveriş merkezlerinde ve bir çok yerde onlara rastlayabilir ve anlatacaklarını dinleyerek ne şekilde destek olacağınıza siz karar verebilirsiniz.

Çocuklar, başkadır.

Pamuk Kalplilerimiz

Darülaceze… İçerisinde büyük bir yürek taşıyan bizden bir kuruluş. Yüreğinde herkesi ve her yaşı barındıran, koruyan ve seven bir anne… Orada bütün ihtiyaçları içtenlikle giderilen yaşlılarımız var. Onlar bizim tarihimiz, atalarımız ve geleceğimiz. Onlara bağış yaparak değil, ziyaret ederek destek olabilirsiniz.

Bir gününüzü ayırıp onları ziyarete gittiğinizde size ne kadar hasret olduklarını ve yeniden gelmeniz için heyecanlandıklarını görebilirsiniz. Onlar hallerinden mutlu da olsalar evlat saydıkları bizleri görmek, bir çift muhabbet etmek onlara en etkili ilaç olacaktır.

Kimseleri Yok mu Bu Çocukların?

Sokaklarda, parklarda ve bazen nerede büyüdüklerini bilmediğimiz bir çok çocuk var etrafımızda. Onlara sahip çıkmak sokakların değil, bizlerin görevidir. Tuzaklara düşüp yok olmamaları için, gerçekten büyüyebilmeleri için el verin, hayata tutunsunlar.

Kimisinin hiç ailesi olmamış, kimisinin ailesi olsa da fark etmiyor. Onlar üşüyor, onlar aç, onlar bizi seviyorlar. Onların ellerinden tutmak, her fırsatta konuşup arkadaş olmak bizim elimizde…

Parklar değil, onların arkadaşı biz olalım.

Huzur Evlerinde Hayat

Şimdi bakamayacağını düşünerek ailelerini huzur evlerine bırakan bir çok insan var. Belki de onların kendilerine yük olacağını düşünerek ya da maddi durumları iyi olduğu için daha düzgün bakım almasını düşünerek onları kendilerinden ayırıyorlar.

Peki onların yüreklerini görebilen oldu mu hiç? Evlatlarından, ailelerinden ayrı kalmak istiyorlar mı gerçekten? Huzur evlerinde gerçekten huzur buluyorlar mı, evlerinden daha fazla? Bu soruların hiç biri bu zamana kadar gerçekten cevaplanamadı. Ama şunu biliyoruz ki hiç bir evladın sıcak gülümsemesinin yerini tutmaz günde iki saat onları dinleyen insanların samimiyetsiz gülüşleri…

 

 
Toplam blog
: 99
: 120
Kayıt tarihi
: 30.03.18
 
 

Merhaba :) Herkesin yazmaya olan isteği ve hayranlığı ile burada buluşabiliyor olmasından çok büy..