Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '08

 
Kategori
Teknolojinin Geleceği
 

Şovmen Robot

Şovmen Robot
 

google.


Sonunda robotlara şaklabanlık da yaptırdılar:

“Ünlü show yıldızı robot ‘Titan’, 28 Mayıs 2008 Çarşamba günü Ankara Antares Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde gösteri yaptı.

Özel bir araçla gösteri yapacağı alana getirilen Robot Titan, çocukların meraklı bakışları ve çığlıkları arasında önce kısa bir süre konuştu, ardından da ‘What a Wonderfull World’ adlı şarkıyı söyledi.

Titan’ın ani hareketleri karşısında çığlıklarına hakim olamayan küçük öğrenciler, robotun geğirmesi ve ardından da gaz çıkarmasına ise, kahkahalarla güldüler.

Titan’ın, gösteri sırasında gözlerinden izleyicilerin üzerine su fışkırtması, çocukların bir yandan gülmelerine, bir yandan çığlıklar atarak kaçışmalarına neden olurken, onların bu tepkilerine de bu kez robot Titan kahkahalarıyla karşılık verdi.

Eni 1, 5, boyu 2, 5 metreye varan dev robot Titan, tam 150 kilo ağırlığında. 2 kişi tarafından 4 yılda tamamlanan robot Titan’a teknolojinin son yenilikleri günü gününe eklendi.”

http://www.ntvmsnbc.com/news/447757.asp

O robotu seyreden yüzlerce çocuğun, yaşamlarında asla ve kata robotlaşmaya karşı olmayacağı kanısındayım.

Ancak, tersi durum da var: Adam öldüren robotlar (ki varlar), bu insanlar için hangi çelişkileri yaratacak acaba?

Bir insanı ilk nasıl tanırsanız, öyle gider hesabı gibi olacağa benzer: Çocukken oyun bahçesinde robotlarla ilk kez karşılaşan çocuklar robotları sevecekler, savaş robotları tarafından anaları babaları öldürülen çocuklar robotlardan nefret edecekler.

Aslında ikisi de yanlış. Bir insan da, sevebilir de, öldürebilir de. Ancak, insanların insanlara katlanması, insanların robotlara katlanmasından daha kolay herhalde.

Benim robotlar, ne oyun için, ne de savaş için gerekli; genişletilmiş dışsal bellek ve genişletilmiş algı organları olarak gerekliler. Şu anda 3 robot Mars’ta ve bize insanların sağlayamayacağı bilgiler sağlıyorlar, bunun gibi bir durum.

Bağımsız düşünebilen bir robot düşüncesi de beni rahatsız etmiyor, çünkü bedenimde birbirinden bağımsız ve kimi birbirine aykırı düşünen onlarca altprogram yazılımı var. Yaşamımın farklı evrelerinde, farklı dış ve iç koşullarda oluştular ve farklı kişilikçikler olarak kabul edilebilirler. Onlar beni nasıl çoğaltıyorsa, robotlar da insanların düşünce sistemlerini ve ufuklarını çoğaltacaklar, aslında çoktandır bunu yapıyorlar.

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..