Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '09

 
Kategori
Güncel
 

Spermbankası caiz mi?

Spermbankası caiz mi?
 

Şu medya iyi ki var. Bütün gün iç sıkıcı birçok haberin yanında bazı gülümseten haberlerde çıkmıyor değil. İşte o haberlerden biri de bu. “Sperm bankası caiz mi”

Birisi çıkmış dinayete bu soruyu sormuş. Tabii ki din adamlarının her soruya cevap vermek mecburiyeti var. Cevap vermeseler maazallah ya itibarları yok olacak ya da kimbilir belki de ergenekoncu diye içeri atılacaklar.

Tabii her konuda olduğu gibi bu konuda da anlaşmazlık çıkmış. Zürriyetin idamesinde tohumu ekmenin dışında hiçbir fonksiyonu olmayan erkek din görevlisi fetvayı vermiş. “Olmaz, ahlaken caiz değil” Sonra maazallah çocuk bir gün babam kim diye sorsa anne ne cevap verecek ki? Şu buzdolabında duran sperm mi diyecek? Zina gibi bir şey.

Oysa baba dendiğinde yakışıklı, güçlü kuvvetli, kodumu otrtturan bir erkek lazım değil mi? Peki o çocuk biraz akıllandığında babasına, “baba sen anneme ne verdinde ben oluştum” dese alacağı cevap aynı “sperm” olmayacak mı?

Ama olur mu?

Bir kısım kadınlar ülke gerçeği olan ağabey, baba, koca, mahalle baskısına birgün isyan edip sizi istemiyoruz, çocuk istersek sperm bankasından alırız derlerse ne olacak

Diğer tarafta sayın Prof. Dr. Beyza Bilgin (Kadın vaiz)

“Kesin, kararlı, güvenli konuşacak kadar bilgili değilim, ama bu bir vakıa. Allah izin vermek istemeseydi bu yolu kapalı tutardı. Bu yolu açık tuttuysa sadece kötüye kullanılmasını istemez. Bu üremek için bir yol. Allah bizim soyumuzun kesilmesini istemiyor ki. Ama bu yoldan ne derece faydalanalım onu iyi ve sorumlulukla düşünmemiz lazım.”diyor.

Peki ben kime inanayım şimdi?... Bu soruyu benzer bir durum için ben kırk yıl evvel sormuştum kendime. O günden beri Kuran-ı kerim başucu kitabım. Okurum, düşünürüm, yorumlarım. Bilirim ki dinimizde ruhban sınıfı yoktur ve kutsal kitabımızın ilk ayeti de “Yüce Allahın emri ile oku”dur

Kendilerini Kuran-ı kerimin yerine koyup her konuda açıklama yapmaya çalışanlar sanırım yakında meleklerin erkekmi dişimi olduğunu da tartışacaktır.

Çarşamba, Mayıs 13, 2009

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..